Yosun tedavisi
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2011 22:13
Hacim:30lt bitkili nano
Taban:Kara bitkileri için kullanılan torf üzerinde, sineklikle ayrılmış midye kırığı
Aydınlatma:20watt 6500kelvin tasarruf ampul
Bitkiler:Rotalla,dev saz,bacoba,zeytin,gül,lobelia cardinalis,bliksia auberti,
Arkadaşlar tankımda bir yosun türü sanırım sakal yosunu var özellikle gül ve bacobalarda sera nın testi ile ph ölçümü 8, nitrit 0mg/lt olarak ölçtüm Ph i düşürmek için ista 3 in 1 karbondioksit difüzör setle karbondioksit vermeye başladım ve akvaryuma 5, 6 plati attım daha önce akvaryumda balık yoktu bu sakal yosunundan nasıl kurtulurum taksiyelerinizi bekliyorum resimler eklidir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2011 11:34
Sakal yosunu düzensiz ya da eksik co 2 den olabilir, su değişimlerini artırın, yemleme düzeninize ve ışıklandırmaya düzen verin, co2 yi ya bırakın ya da tam düzenle çalıştırın, sık su değişimleriyle kurtulabilirsiniz , ph midye kırığından kaynaklı olabilkir, kalsiyum salar suya, zaten bitki için uygun görülmezTÜMER 2011-04-20 11:34:59
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2011 14:38
Tümer beyin yazdıklarına ilave olarak yosunlu bölgeye oksijenli su yada excel uygularsanız etkili olacaktır.Uygulamadan sonra su değişimi yapmalısınız.
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2011 23:18
Midye kırığı kullanmış olmanız ana sebep besin emilimi ve bitki gelişimini bozduğu açıkça belli. Bu tabanla bu durumdan kurtulmanız çok zor malesef