Yosun problemi (bu işi unuttum galiba :)
Arkadaşlar kısa bir askerlik arasından sonra akvaryumumu tekrar kurdum yaklaşık olarak 1,5 ay oluyor co2 tüpümü doldurdum saniyede 1 kabarcık,5 adet 30 waat floresan ve içerisinde java moos,rotala rotundifolia saz vs toplam 10 dal kadar bitki var ve akvaryumun hali geçiş sürecini bir türlü atlatamıyorum bitkilerim çürüyor yardımlarınızı bekliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Kıvanç bey yosunlardan kurtulduğunuza sevindim, aynı yöntemi ileride başka mağdur arkadaşların kullanabilmesi için nasıl bir uygulama yaptınız ögrenebilirmiyiz?
Balıklar ve salyangoz tanktamıydı? Öyleyse ölüm oldumu? H202 olarak hangi ürünmü kullandınız? Kullandığınız üründe H202 % kaçlıktı? Net su hacminiz nedir?Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Aslında aceleci davrandığımın farkındayım ama başka bir sitede 10 galon için 2 oz (oz=30 ml) oranını uyguladım birde akvaryumun brüt su miktarını gözönüne aldım aslıda alg in h2o2 nasıl bir tepki verdiğini bilmediğimden ve aynı forumda arkadaşların abartılı bir şekilde alg lerin üzerinden kabarcık çıkıyor die yazmaları beni bu aşırı doza bilmeden de olsa itti,kimbilir belki ben ilk şişeyi döktükten 1 saat sonra alglerin işi bitmişi ama bir çubuk yardımıyla algleri kontrol edene kadar anlayamadım ve hala balık ve salyangozlar için çok üzgünüm.