Yosun olup olmadığını anlayamadığım problem
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2012 22:49
< ="application/x-relevantknowledge" id="pluginBm" ="true">Herkese merhaba,function findLinks() { var anchorNodes=document.getElementsByTagName('a'); var leng=anchorNodes.length; var plugin=document.getElementById('pluginBm'); for(var ix = 0;ix0) { for(var ix=0;ixAkvaryum hobisine yeni merak saldım ve 5 gün önce akvaryumuma ilk suyu doldurdum.
Akvaryumun içerisinde yaklaşık 40 cm. uzunluğunda dere yatağından bulduğum bir kök koydum fakat bugün sabah kütüğün üzerinde heryerinde tül gibi bir şeyle kaplandığını gördüm. bu yosun mudur değil midir bilmiyorum. henüz balık yok. 2 gün içinde 6 ad. karides ve 4 ad. elma salyangoz gelecek.
Akvaryum 80x30x40 ebatlarında, 3x18W aydınlatma var ve az da olsa 1-2 saat güneş görüyor. atman marka 600l/h dış filtre var.
Su hafif kahverengimsi renkte. Bu aquaclay kumdan kaynaklanabilir mi?
Şimdiden teşekkürler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2012 23:30
Akvaryuma yeni eklenen köklerde genellikle görülen bir durum bu.
Sanırım bir tür mantar olması lazım.
Kökü çıkarıp akan suyun altında bir sünger yardımıyla silerek temizleyip tekrar akvaryuma koyabilirsiniz, tekrarlamayacaktır.
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2012 16:52
Buna bir benzer şeyler yeni kurduğum akvaryumda da oluştu. Akvaryumdaki bonzai ağacımın üzerinde ilk günlerde cenkut arkadaşımızın akvaryumundaki görünüm vardı.Bir haftalık bir süre zarfında daha çok mantar görünümü kazandı.Şimdilik bir müdahalede bulunmadım.Bunun tam olarak ne olduğunu,bitki ve balıklar için tehlike teşkil edip etmeyeceğini varsa önlenmesinde neler yapılacağını bilen arkadaşlar varsa yardımlarını beklerim.