Yeşil Su
Ocak ayının 1inde büyük bir hevesle kurduğum bitki akvaryumumun suyu yemyeşil oldu. İnternette yaptığım araştırmalarla 1 aydır mücadele etmeye çalışıyorum fakat henüz bir ilerleme kaydedemedim. Günlük %50 klorlu su değişimi uyguladım, filtre kullanmıyordum yararı olabilir diye şelale filtre ekledim ve en son karartma uygulamaya karar verdim bu sefer bitkilerimin boylarında uzama olduğunu ve görüntülerinin bozulduğunu görünce vazgeçtim. Sonuç olarak suyum hala yemyeşil. Sera Algovec ürününü kullanıcaktım fakat herhangi bir bilgi bulamadığımdan vazgeçtim. UV filtre almayı düşündüm şu anda durumum müsait olmadığı için ertelemek zorunda kaldım. En son çare bir yavrulukta su piresi beslemeyi düşündüm fakat bu mevsimde Ankara da nerede su piresi bulabileceğimi bilmiyorum. Şu anda en son çare olarak düşündüğüm kimyasal kullanmayı da göze almış durumdayım ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
-Filtre mutlaka kullanın. Filtresiz akvaryuma sakın klorlu su eklemeyin, kloramin zehirlenmesi olabilir.
-Balık sayısı çok ise azaltın.
-Gübrelemeyi kesin.
-Tabanda torf kullandıysanız şu anki tabanın üzerine en az 1,5-2 cm daha kum ekleyin.
-Işıkları yakın ve 4-5 gün hiç söndürmeyin. Bu sırada asla hiç bir tür gübre eklemeyin, su değişimi yapmayın. Fitoplanktonlar bir süre sonra besinlerin hepsini tüketip ölecektir. Su berraklaştıktan 3 gün kadar sonra su değiştirin. Yalnız filtreyi yeni takmış olmanız riskli bir durum, umarım sistem bu kadar süre su değiştirmeden ayakta kalır.
- Bunların dışında çözüm arıyorsanız daphnia değil de midye de kullanılabilir.
Filtrenin debisini düşürerek Uv Filtre kullanmak sorunun çözümünde kolaylıklar getirecektir..
Ancak ışıkları genelde kapatılması önerilmekte ve gübrelemenin kesilmesi..Onur Bey ışıkları açın demiş anlayamadım?