Tropheus Duboisi lerim
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2013 23:37
Balıkların maşallah çok güzel.. Bende de duboisi var ve geçenlerde hastalandılar. 11 adetten 2 adete düştüler. o ikisi de çok şükür iyi. Biri erkek diğeri dişi. ve hatta dişi bugün yumurta almış ağzına. ama tek olduğu için erkek kovalayıp duruyor. acaba erkeği başka akvaryuma mı alsam? ne önerirsiniz?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2013 00:26
Ağzı yumarta doluysa veya değilse, her türlü bir erkek bir dişi Tropheus olmaz Rahmi bey.
Bu balıklar koloni balığı olduğundan büyük akvaryumlarda ve en az 2 erkek 6-7 dişi gibi beslenmeli .
Siz bence hemen ayırın mümkünse !
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2013 00:34
Teşekkrür ederim Serkan Bey. dediğim gibi bende 11 adet vardı ama 9 tanesini kaybettim. En kısa zamanda akvaryuma yeni bireyler katacağım ama ben ilçede yaşadığım için ve yaşadığım ilçede bu balıkları bulmam imkansız olduğu için hafta sonunu bekliyorum. Tekrar teşekkür ederim.
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2013 00:54
Çimbaların dişi erkek oranları belli deyil tabi !magari 2013-04-23 00:54:50
Akvaryumu büyütme şansınız yoksa bu akvaryumda 2 erkek 6-8 dişi bir koloni beslemeyi deneyebilirsiniz
O adette bir oran yakalamak içinde en az 18-20 adet yavrudan balık almalısınız
Bence ...
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2013 01:07
Chimba ları farklı bir akvaryuma alıcam ve 5-6 tane daha (1e4-5d) duboisi alacağım. 2e6d şeklinde bir duboisi kolonisinde sıkıntı olur mu?