Su Bulanıklığı Hakkında...
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2011 10:13
Arkadaşlar akvaryumum 1. resimdek gibiydi akvaryumum ancak daha sonra diğer iki resimdeki gibi suda fazlaca bir bulanıklık oluştu. Tavsiyelerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var. Herkese sağlıklı balıklar diliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2011 11:00
Akvaryumunuz Yeşil Su olmuş.. En iy çözüm UV.Lambadır Bunun kullanılası sonucunda 2 günde kaybolucaktır.
Eger buna sahip değilseniz düzenli su değişimleri ve biraz sabırla atlatırsınız.
Eger buna sahip değilseniz düzenli su değişimleri ve biraz sabırla atlatırsınız.
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2011 12:40
4--5 günlük karartma uygulayın,eğer akvaryum gün ışı alıyorsa ,hiç aışık almayacak şekilde etrafını kapatın,çok miktarda değilde azarazar %10 luk gün aşırı değişim yapın,daha sonra aydınlatmayı süresini wattı nı kontrol edin.
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2011 03:28
Tek çözüm UV filtredir. Akvaryumunuzdaki yeşil su algea karartsanız bile akvaryumdaki yemlerden beslenmeye devam edecektir.Belki yeşil rengini kaybeder ama ışıkları açtığınız gün tekrar hızla çoğalır.Su değişimleri ise sadece algea'ye daha çok mineral sağlar daha hızlı çoğalmasına yardımcı olur.
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2011 09:43
Arkadaşlar artık suyun rengi tamamen düzeldi. Işıklandırma süresine dikkat ettim. Bir de dış filtreye bir sünger daha ekledim o kadar. Herkese teşekkürler.
prizci 2011-02-02 09:44:00