sakal yosunuyla mücadele
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2009 22:24
Merhaba, 270 litrelik akvaryumumun yarısı çeşitli bitkilerle dolu. Kiraz karides, cüce vatozlar ve canlı doğuranlar var. Bir haftadır boyları 20 ile 60 cm arasında değişen dört adet amazon bitkilerinde sakal yosunu ortaya çıkmaya başlamıştı, özellikle bugün akvaryuma baktığımda amazonların bütün yaprakları koyu renkli sakal yosunuyla dolmuştu, oldukça kötü bir görüntü oluşturuyordu. Daha önce elimde sea'lar vardı, boyları yaklaşık 7-8 cm kadardı, hoşuma gitmediği için akvaryumcuya vermiştim. Bu öğlen aynı sea'ları(3 adet) geri aldım ve akvaryuma attım. Akşam dokuz gibi eve geldiğimizde hiç sakal yosunu kalmamıştı. Aynı sıkıntıyı yaşıyan arkadaşlara belki bu tecrübe yardımcı olur. muyat 2009-10-02 22:26:23
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2009 23:29
Keşke sea'lar kökünü kazımadan yosunların fotoğrafını çekseydim, daha aydınlatıcı olurdu. Amazonların üstündeki yosunlar 1-2 cm boyundaydı ve renkleri siyaha yakındı. Belirtmem gereken bir durum daha var. Sea' ler akvaryumcuda boş bir akvaryumdaydılar ve muhtemelen oldukça açtılar. Bu işimi kolaylaştırdı diye tahmin ediyorum.(Resim alıntı, ancak bendeki yosunların neredeyse aynısı, sadece bendeki bu kadar yoğun değildi)
muyat 2009-10-03 23:38:28
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2010 15:52
ya arkadaşlar benimde başıma bu tür bi olay geldi bitki akvaryumuna yeni başladıgım için (sea) nedir bilmiyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim. saygılarla. . .
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2010 16:48
[QUOTE=kuvvet_mira]
ya arkadaşlar benimde başıma bu tür bi olay geldi bitki akvaryumuna yeni başladıgım için (sea) nedir bilmiyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim. saygılarla. . .
[/QUOTE]
Barış Bey ;
Buradan gerekli bilgiye ulaşabilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2010 19:08
Bende bir tane sae aldım..İki gün bir şey yapmadı ama bugün deli gibi acıktığı için başladı temizliğeve durmadan temizliyor...Zaten temizlediği yerdeki farkı gözle görebiliyorsunuz çok rahat bir şekilde
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2010 19:52
[QUOTE=vuslat][QUOTE=kuvvet_mira]
[/QUOTE]
[/QUOTE]
Barış Bey ;
Buradan gerekli bilgiye ulaşabilirsiniz.
çok teşekkür ederim verdiginiz bilgiler için .