sakal alg yardım
Arkadaşlar merhaba 475 lt lik bir akvaryuma sahibim ve tropik balıklar besliyorum.bol bitkili bir akvaryum ama sakal alg denilen yani bitlilerin kenarlarında ve kayaların üzerinde 1-2 santim civarında saç gibi yosunlar oluşmaya başladı.tetranın algizit yosun giderici tabletini kullandım ama bir fayda getirmedi.Ne yapmam lazım bilgilendirirseniz sevinirim seranın alg kontrol kitapçığını okudum orada resimli ve güzel bir şekilde anlatılmış ama aklıma takılan orada sebebi yükdek düzeyde nitrat ve fosfat demiş ama bu sitede bitki bakım bakımında düşük nitrat demiş hangisine inanavcağımı şaşırdım ne yapabilirim bilgilendiriseniz sevinirm.Bitkilerimin gelişimide durdu.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Arkadaşların söylediklerine bir ekte bende.Ph aralıkları devamlı değişen akvaryumlarda da bu sık yaşanan bir problem.Eğer co2 kullanılıyorsa bunun kabarcık sayacından kontrol edilmesi veya su değişimleri sırasında hep akvaryum suyuna yakın phı olan su ile değiştirilme yapılması önerilir.
sevgili Refet ustama soruyorum.
Fatih Taştan kardeşimin dediği gibi sae adlı balığın tek olması mı daha uygundur.?Bendede tek var ancak bununla beraber üç adet uçan tilki ve çin yosun yiyicilerden de iki adet var.bunlar sakal yosuna ve kahverengi yosuna ilişmiyorlar. bir arkadaştan hediye aldığım tek sae acaba bunlara rağmen faydalı olabilirmi merak ettim şimdi ..Aydınlatırsanız sevinirim.
Akvarum büyük(450 lt.)ve bitki bol..
Uçan tilki ve SAE aynı balık değildir. Hatta SAE, false SAE ve flying fox (uçan tilki) hepsi ayrı üç türdür;
SAE ; Crossocheilus siamensis
False SAE ; Epalzeorhynchus sp. ya da Garra taeniata
Flying Fox (Uçan Tilki) : Epalzeorhynchus kalopterus
Kaynak : http://www.thekrib.com/Fish/Algae-Eaters/ (Yakın bir zamanda bu metin tarafımdan çevrilecektir)
[QUOTE=engineerjr]Uçan tilki ile tabir edilen balık SAE dir. [/QUOTE]
Bir FÖÜ 'nün yanlış bilgilendirme yapması ne kadar kötü. Bilmiyorsanız cevap yazmayın. Tüm site yanlış ve yalan bilgilendirmelerle dolu.
[QUOTE=engineerjr]Uçan tilki ile tabir edilen balık SAE dir. [/QUOTE]
Bir FÖÜ 'nün yanlış bilgilendirme yapması ne kadar kötü. Bilmiyorsanız cevap yazmayın. Tüm site yanlış ve yalan bilgilendirmelerle dolu.
[/QUOTE]Nede olsa ilk okulda Türkçe dersini 5 getiren herkes özel forum üyesi yapılıyor. Balıklarım hasta iken ilk bu foruma kaydolmuştum neler çektim özel forum üyelerinden. Birşeyler biliyorlarda öfm yapıldıklarını sanıyordum, ne dedilerse yapmıştım ...
http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=32431& PN=1
Linkten alg ile biraz olsun bilgi edinebilirsiniz.