Ph minus
İki günde bir discuslarım için ph'ı uygun (6.8) çeşme suyu taşımaktayım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Discuslarım yerli üretim. Ama yüksek ph'ın discus mukozasına zarar verdiğini duymuştum. Yerliler için de bu geçerli değil mi?
Şuan her su değişiminde azoo aquaguard kullanıyorum. Sanırım bu su düzenleyicisi de iş görür.
Zarar vermezsiniz mehmet bey,sudaki klor bakterileri öldürür,bir gün dinlendirmeniz de kloru yok etmeye yeter,su düzenleyici işe yarar fakat gerekli değil,ayrıca çok fazla üzerlerine düşüyorsunuz,önemli olan ph ın düşük olması değil stabil olması,şebeke suyunuzun bi zararı olmayacak %5 şebeke suyu değişimleriyle balıklarınızı alıştırın yoksa gereksiz yere epey masraf ediceksiniz.Saygılar
yinede iyice araştırın yerli olduğuna kesin eminseniz yani ankara yerlisi ise hiç gerek yok bence ama yinede araşırın ve doğru bildiğinizi
yapın bol şans
ve birde canlı yem tavsiye ederim balığın akvaryuma adapte olmasını sağlar
Zarar vermezsiniz mehmet bey,sudaki klor bakterileri öldürür,bir gün dinlendirmeniz de kloru yok etmeye yeter,su düzenleyici işe yarar fakat gerekli değil,ayrıca çok fazla üzerlerine düşüyorsunuz,önemli olan ph ın düşük olması değil stabil olması,şebeke suyunuzun bi zararı olmayacak %5 şebeke suyu değişimleriyle balıklarınızı alıştırın yoksa gereksiz yere epey masraf ediceksiniz.Saygılar
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Mehmet bey, merhaba Esener ÇETİN beyin söylediklerine tamamen katılıyorum. Çeşme suyunun ph değerlerini düşürmeniz bir anlam ifade etmez, aksine balıklarınızı huzursuz yapar, zaten bir müddet sonrada ph. Eski değerlerine yakın seyredecektir. Bunun sebebi, suyun içindeki kalsiyum karbonat içeriğidir bu ne kadar fazla olursa tamponlamada o derece yüksek olacaktır, bunun için öncelikle suyun sertliğini kırmanız gerekir ondan sonra ph değerlerini istediğiniz seviyelere getirebilirsiniz burada dikkat etmeniz gereken günlük ph değerlerini maksimimum 1 dereceden fazla düşmesine izin vermemeniz olacaktır ani ph değişimi sonucu bir çok balığınızı telef edebilirsiniz.
Beni aydınlattığınız için hepinize çok teşekkürler. Tavsiyelerinize uyacağım.