Oturmuş akvaryumda yeşil nokta yosunu...
Beğenenler: [T]217883,Mustafa Yurtseve[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Teşekkür Edenler: [T]174958,daghan51[/T]
Yeşil nokta alg’i genellikle su değişimi aksatılan tanklarda camların üzerinde görülür. Yeşil Nokta alg’in üzerinde gelişebildiği bitkiler sert dayanıklı yaprağı olan bitkilerdir. Örneğin, Java Fern, Anubias’lar.
Sebebi:
• Düşük Fosfat (PO4) Seviyesi: Fosfat seviyesinin düşük olması yada tükenmesinden kaynaklanmaktadır.
Mücadele:
• Camı kazımak: Bir jilet yardımıyla camları kazıyarak çıkartabilirsiniz.
• Fosfat’ı Düzenleyin: Fosfat miktarınızı 0,5-2 Ppm arasında tutun.
• Nerite Salyangozu: Nerite salyangozları bu algi tüketebilen ender canlılardan dır.''
Bende aynı sıkıntıyı yaşamıştım, ışık sürenizi azaltarak çözebilirsiniz? Işık günlük kaç saat yanıyor?
Beğenenler: [T]162904,lotn[/T]
Caner, aynı yosunla benim de başım dertteydi. Daha önce yoktu. Birden çıkıverdi. Nedenini bir türlü çözememiştim. Ancak geçen dış filtreyi değiştirince sorunu anladım. Eski fitrenin içinde karbon vardı. Yosun sorunu da bu filtreyi kullanınca başlamıştı. Karbonsuz bir dış filtre kullanıyorum şuan ve yeşil nokta yosunu yok oldu.
+1: [T]219542,BerkayB[/T]
Akvaryum çok büyük değil, yeteri kadar da balığınız varsa ve düzenli besliyorsanız ekstradan fosfat eklemenize gerek kalmaz diye düşünüyorum.
Teşekkür Edenler: [T]222110,abgk16[/T]
Size tavsiyem camlarınızı eski bir kredi kartı ile kazıyıp 2 tane zebra salyangozu atmanız. Benimde başım dertteydi bu sorunla salyangozları attıktan sonra nokta kadar görüyorum salyangozlar çok obur yosunların üzerinden ayrılmıyorlar. Kolay gelsin.
Fosfatin neden kayboldunu anlayamadim. Filitre malzemelerimde de kesinlikle kimyasal filtre malzemesi yok.. Bitkiler kullanmis olabilir mi?