neden cama cam?
Balık dışkılarını daha farklı bir gözle görmemizin vakti geldi sanırım aşağıdaki kısa yazı ''Newspeg/Voice of America'' dan alınmıştır.
''Balık dışkısının okyanuslarda küresel ısınmadan kaynaklanan değişimi durdurabileceği bildirildi.
Amerikalı, İngiliz ve Kanadalı uzmanların gerçekleştirdiği araştırma ''Science'' adlı bilim dergisinde yayınlandı.
Araştırmaya göre, deniz yaşamının yüzde 90’ını oluşturan omurgalı balıkların dışkısı kalsiyum karbonat içeriyor ve bu da, artan karbondioksitin oluşturduğu asiti dengeliyor. Asit birikmesi ise, deniz yaşamını olumsuz yönde etkiliyor.
Okyanuslarda 2 milyar ton omurgalı balık yaşadığını tahmin eden bilimadamları, bu balıkların yılda 100 milyon tonu aşkın kalsiyum karbonat içeren dışkı bıraktığını belirtiyor.''
Bir kaç aydır balık dışkılarına dokunmadan sadece su değişimi yapıyordum yaptığımın doğru olduğunu bilsem de bilimsel bir temele de dayandığını görmek güzel oldu.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Dip çekimi yapmayalı bir ay oldu. Göze hiçte hoş görünmüyor bence. Ama ne kadar uğraşsamda tam anlamıyla dipteki tüm pislikleri temizleyemiyorum. Bu yüzdende bir aydır uğraşmıyorum.
Size katılmıyorum. Dipteki dışkılar nitrat vs. gibi etkenler yaratmıyor mu?
Ve bunlar discusların mukoza tabakasına zarar vermiyor mu?
Ki aslında cevaplarını çok iyi bildiğim sorular. Veriyor. Denemek isteyenler denesin ve sonuçlarını görsünler.
Saygılar...
akvaryum bence şarttır. Bir çok arkadaş camacamı soruyor dekorsuz kumsuz akvaryumdur.Dip çekimi günlük %30 olarak düzenli %15 sabah- %15akşam çekilmelidir,sebebi ise balığın bakteri, mantar gibi oluşumlardan uzakdurması ve sudaki nitrat nitrit düzeyini minumum seviyeye getirmektir nitratın 20mg geçmemesi gerekmektedir. disc şeklinde düzgün formda bir discus için ev maması şarttır,mama sipiruluna, dana yüreği,sarmısak suyu,ile yapılmaktadır bir çok arkadaşlar farklı yem çeşitlerinide kullanmaktalar ben spiruluna ve dana yüreğinin yeterli olacağına inan biriyim bütün vitaminler bu iki etkende bulunmaktadır.Bu mama discularınıza günde ikikez azar azar öğün olarak verilir ara öğünlerde ise tetra bits newline spectrum vb yemlerle yemleme çeşidi artırılır sağlıklı ve düzgün discuslar için su değişimi ve evyapımı mama temel esastır. Kuru yem vs ile discus istenilen iskelet yapısına ve düzgün form ve büyüklüğe hiç bir zaman ulaşmaz. Discusların doğal ortamlarında üzerine değen su birdaha deymez derler Bu doğrudur sağlıklı discuslar.
Ki aslında cevaplarını çok iyi bildiğim sorular. Veriyor. Denemek isteyenler denesin ve sonuçlarını görsünler.
Saygılar...
[/QUOTE]
akvaryum bence şarttır. Bir çok arkadaş camacamı soruyor dekorsuz kumsuz akvaryumdur.Dip çekimi günlük %30 olarak düzenli %15 sabah- %15akşam çekilmelidir,sebebi ise balığın bakteri, mantar gibi oluşumlardan uzakdurması ve sudaki nitrat nitrit düzeyini minumum seviyeye getirmektir nitratın 20mg geçmemesi gerekmektedir. disc şeklinde düzgün formda bir discus için ev maması şarttır,mama sipiruluna, dana yüreği,sarmısak suyu,ile yapılmaktadır bir çok arkadaşlar farklı yem çeşitlerinide kullanmaktalar ben spiruluna ve dana yüreğinin yeterli olacağına inan biriyim bütün vitaminler bu iki etkende bulunmaktadır.Bu mama discularınıza günde ikikez azar azar öğün olarak verilir ara öğünlerde ise tetra bits newline spectrum vb yemlerle yemleme çeşidi artırılır sağlıklı ve düzgün discuslar için su değişimi ve evyapımı mama temel esastır. Kuru yem vs ile discus istenilen iskelet yapısına ve düzgün form ve büyüklüğe hiç bir zaman ulaşmaz. Discusların doğal ortamlarında üzerine değen su birdaha deymez derler Bu doğrudur sağlıklı discuslar. [/QUOTE]
akvaryum bence şarttır. Bir çok arkadaş camacamı soruyor dekorsuz kumsuz akvaryumdur.Dip çekimi günlük %30 olarak düzenli %15 sabah- %15akşam çekilmelidir,sebebi ise balığın bakteri, mantar gibi oluşumlardan uzakdurması ve sudaki nitrat nitrit düzeyini minumum seviyeye getirmektir nitratın 20mg geçmemesi gerekmektedir. disc şeklinde düzgün formda bir discus için ev maması şarttır,mama sipiruluna, dana yüreği,sarmısak suyu,ile yapılmaktadır bir çok arkadaşlar farklı yem çeşitlerinide kullanmaktalar ben spiruluna ve dana yüreğinin yeterli olacağına inan biriyim bütün vitaminler bu iki etkende bulunmaktadır.Bu mama discularınıza günde ikikez azar azar öğün olarak verilir ara öğünlerde ise tetra bits newline spectrum vb yemlerle yemleme çeşidi artırılır sağlıklı ve düzgün discuslar için su değişimi ve evyapımı mama temel esastır. Kuru yem vs ile discus istenilen iskelet yapısına ve düzgün form ve büyüklüğe hiç bir zaman ulaşmaz. Discusların doğal ortamlarında üzerine değen su birdaha deymez derler Bu doğrudur sağlıklı discuslar. [/QUOTE]
Saygılar...
[/QUOTE]
Birkaç gündür bu konuyu yurtdışı forumlarda tartışıyorum ve şimdiye kadar tortu kullanmanın faydasını gören olmamış, aksine amazon ve diğer nehirlerin açık ve sürekli devir daimi olan ortamlar olduğunu, akvaryumların ise kapalı bir sistem olduğunu ve ne kadar büyük olurlarsa olsunlar dipte tortu tutmanın uzun vadede sorunlar yaratacağını, kedibalıkları yavrularının bu tortuda veya çekilmeyen dışkıların arasında form bozukluğuna uğradıklarını ve bu tortuda uzun vadede balıklara ve insana zarar veren mikroorganizmaların gelişebileceği konusunda hemfikirler. Yani kimse kimseye tortu şişeleyip satmıyor.
Bunun yanında hepsi akvaryumların kumlu, çakıllı ve bol bitkili olması gerektiği konusunda hemfikirler. Cam cama konusunda onlar da doğal dekorlu ortamlardan yanalar.
Gelişmeleri bildireceğim.
Saygılarımla...
Uzun vadede oluşabilir dediklerini buraya aksettirmiştim. Satma işini başka bir arkadaşımız belirtmişti, size istinaden söylemedim. Bu uzun soluklu bir çalışma ve dediğiniz gibi bilimsel bir süreç, eğer başarılı olur ise bugüne kadar gelen dip çekme mitini ortadan kaldırabilir. Ama dediğim gibi madem laboratuvar imkanınız var, bence 1-2 yıllık vadede değişik hacimlerde deneyler yapılabilir.Hatta konu yüksek lisans, doktora tez konusu bile olabilir.
"Catfish study" konusunda ise ilgili bir makale ya da yazı varsa da bizlerle paylaşırsanız seviniriz.