Kumun üstünde oluşan siyahlık
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Akvaryumu kurmadan önce keşke yeni bir akvaryumun nasıl kurulacağıyla ilgili biraz araştırma yapsaydınız.
Sudaki bulanıklık suyun oturmamasından kaynaklanıyor. Balıkları koymadan önce suyu en az bir hafta bekletmeniz ve aquatan ve nitrivec gibi su hazırlıyıcılar kullanmanız gerekirdi. Çeşme suyundaki kloru gidermek için Sera Aquatan gibi bir su hazırlayıcı; suda yararlı bakterilerin oluşmasını sağlamak için Sera Nitrivec gibi bir bakteri kültürü kullanmalısınız.
Balıkların hepsini bir anda koyduğunuz için ve suda amonyağı nitrite çeviren yararlı bakteriler daha oluşmadığı için amonyak patlaması oluşur. Bu da suya sarı bir renk verir, balıklar için çok zararlıdır.
Ayrıca balık tür seçiminiz akvaryumunuza uygun değil. Köpek balığı (Pangasus) boyu 1 metrenin üzerine ulaşabilen bir balıktır, çok büyük akvaryum hacmi gerektirir. Melekler için de en az 100-150 lt gerekir.
Şu an benim size tavsiyem tetrazonlar dışındaki balıkları geri vermeniz. Suyu yukarıda anlattığım gibi hazırladıktan sonra balık sayısını 2 seferde yavaş yavaş artırmanız. Birbiriyle alakasız türler yerine aynı tür yada benzer tür balıklar bir arada çok daha sağlıklı ve güzel olur. Yeni kurulan tanklarda hafif bir beyaz sis şeklinde bulanıklık olabilir, zamanla bu kaybolur.
Daha önce de yazdığım gibi su hazırlayıcı olarak Sera Aquatan ve bakteri kültürü olarak Sera Nitrivec kullanabilirsiniz. Balıklar tankın içindeyken uygulayabilirsiniz.
Önce Aquatan'ı bir süre sonra Nitrivec'i eklemeniz gerekir. Ne kadar bekleyeceğiniz ve kaç gün ne kadar koyacağınız üzerinde yazmaktadır.
50% Su değişimi yaptım bakteri kulturu ekledım su hazırlayıcı ekledım. Hala akavryum dıdındekı sıyahlıktan yanı bakterıden kurtulamdım. Bana bir akıl verinde kurtuluyum su gırileşmiş kumdan.
Suyun oturmasını bekle.
[/QUOTE]
Hava motoru kullanıyor musunuz?
Hava motoru kullanıyor musunuz?
Işıklandırma gereklidir. En az bir adet daylight floresanı günde 5-6 saat açık tutun.
Fitre süngerini çeşmede değil su değişiminde tanktan aldığınız suyun içinde biraz yıkayıp bekletmeden hemen yerine takın.
Balık sayısı başlangıç için fazla. Hiç değilse uzun süre başka balık eklemeyin.
Arka kısıma çabuk büyüyen saz, rotala gibi bitkiler dikin. Bitki dikerseniz floresan sayısını ikiye çıkarın.
Su oturuncaya kadar haftada iki kez %30 su değişimi yapın. Her su değişiminde dip çekimi gerekli.
Çeşme suyu kullandığınız sürece dezenfeksiyon için aqutan tarzı su düzenleyiciler şarttır. Yada kendiniz değişim suyuna bir damla mavi ilaç+iki çay kaşığı akvaryumculardan alacağınız tuz atın.
İç filrede hava hortumu bağlanan yere hortum takarak tanka bol hava verin. Bunu yapamıyorsanız filtre çıkışını su yüzeyine yaklaştırıp yüzeyde bol dalgalanma yaptırın. Tankınızda bitki olmadığından hava vermeniz gerekli.
Sanırım en geç iki hafta sonra tankınız ışıldayacaktır.
Şunu da söyleyim, sehpanız uygun ölçüde değil. Tankınız yanlardan taşma yapmış. Bir süre sonra alt camda çatlama veya yanlardan açılma yapabilir.
Işıklandırma gereklidir. En az bir adet daylight floresanı günde 5-6 saat açık tutun.
Fitre süngerini çeşmede değil su değişiminde tanktan aldığınız suyun içinde biraz yıkayıp bekletmeden hemen yerine takın.
Balık sayısı başlangıç için fazla. Hiç değilse uzun süre başka balık eklemeyin.
Arka kısıma çabuk büyüyen saz, rotala gibi bitkiler dikin. Bitki dikerseniz floresan sayısını ikiye çıkarın.
Su oturuncaya kadar haftada iki kez %30 su değişimi yapın. Her su değişiminde dip çekimi gerekli.
Çeşme suyu kullandığınız sürece dezenfeksiyon için aqutan tarzı su düzenleyiciler şarttır. Yada kendiniz değişim suyuna bir damla mavi ilaç+iki çay kaşığı akvaryumculardan alacağınız tuz atın.
İç filrede hava hortumu bağlanan yere hortum takarak tanka bol hava verin. Bunu yapamıyorsanız filtre çıkışını su yüzeyine yaklaştırıp yüzeyde bol dalgalanma yaptırın. Tankınızda bitki olmadığından hava vermeniz gerekli.
Sanırım en geç iki hafta sonra tankınız ışıldayacaktır.
Şunu da söyleyim, sehpanız uygun ölçüde değil. Tankınız yanlardan taşma yapmış. Bir süre sonra alt camda çatlama veya yanlardan açılma yapabilir.
[/QUOTE] Yardımlarınız için sağolun. Dedikelriniz deniyeceğim. Bu akşam iş çıkışı bir adet hava motoru alıcağım cumartesi günü gibide tekrar akvaryumu salondan odamdaki kitaplığın üstüne taşıyacağım. İç filtrem hailea vede hava hortumu bağlanan yeri yok fakat yuzeye çok yakın akıntı yapıyor. 14-15 sene öncede akvaryumculukal uğraştım florasan gerekmemişti hiç sorunda olmamıştı. Hatta lepistes üretip satıyrodum bile. Forumdaki fotolardan sonra akvaryuam 2 adet cüce vatoz aldım geçen cuamrtesi. Bitki önerinizi dikkate alıcağım fakt tek korkum balıkalrımın bitkilerimi yemesi. Yoksa bende akvaryuma bitki koymayı düşünüyorum.