Kum üzerinde oluşan yosunun tedavisi nedir?
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2011 16:22
[QUOTE=sergic]Selam arkadaşlar bende de buna benzer bir sorun var içinde şuan balık yok bitki akvaryumu kurdum 150 lt lik 1 hafta oldu biraz oturmasını bekliyorum bugün yarın balık koyucam .. fakat kumun üzerinde sümüksü ve beyazımsı bir madde olüşmaya başladı yeşil degil bu nedir ve neden oluştu , balık olmadıgından olabilirmi ? nasıl yok edebilirim.
[/QUOTE]
Arkadaşlar akvaryum boşoldugundan yapıyormuş sanırım dün aksam 18:00 sularında 20 balık 2 cüce vatos 3 cöpcü 3 iri boyda elma salyangozu koydum sabah baktımki kumun üzeri tertemizdi . benim gölzemlerim elma salyangozu bu saydam beyazımsı maddelerin üzerlrinde gezerken gördüm sanırım yiyorlar beyazımsı yosun veya madde ler yoklardı ...
Arkadaşlar akvaryum boşoldugundan yapıyormuş sanırım dün aksam 18:00 sularında 20 balık 2 cüce vatos 3 cöpcü 3 iri boyda elma salyangozu koydum sabah baktımki kumun üzeri tertemizdi . benim gölzemlerim elma salyangozu bu saydam beyazımsı maddelerin üzerlrinde gezerken gördüm sanırım yiyorlar beyazımsı yosun veya madde ler yoklardı ...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2012 13:47
Tekrar kumda yosun oluşmaması akvaryum içinde tatlı bir akıntı oluşturabilirisin.
Kumda yosunun en büyük sebebi bence durağan sudur ancak ikinci nedeni su değerleri olabilir. Bende de aynı sorun olmuştu, biraz akıntı ve sae bütün problemi çözdü.
Kumda yosunun en büyük sebebi bence durağan sudur ancak ikinci nedeni su değerleri olabilir. Bende de aynı sorun olmuştu, biraz akıntı ve sae bütün problemi çözdü.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir