Kahverengi Yosun'a Çözüm
Sevgili hobici dostlar, akvaryumda yeşil ve kahverengi yosun oluşumunu bir türlü çözemedim. Tankın yeşil yosunlaşmasını istiyorum. Ama hep kahverengi yosun oluşuyor. Açık kahve gibi arka camlarda ve kayaların bazı bölgelerinde, günde akşamları 6 saat ışıkları yakıyorum. 2 adet philips grolüx 34 wattlık florasan var. Akvaryumun bazı bölümleri sabahları 1-2 saat gün ışıgı alıyor. Perdeleri yosun olsun diye çekmiyorum. Dinlendirdigim suyu 4 gün dinlendiriyorum güneş almayan yerde,
1-size sorum bu kahverengi yosunların zararı olur mu ?
2- yeşil yosunlamyı nasıl yaptırabilirim. ?
3- saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Problemin nedeni florasanlar ve fazla ışıklandırma çözüm ise su değişiminden sonra suya atacağımız kaya tuzunu yosunların üzerine doğru atmak ve aydınlatmayı süresini kısaltmak olacaktır.
İlk zamanlar banada doğal gelmişti ama sonra sonra suyun renginin sarı gibi gözükmesi canımı sıktı ve su değişimini arttırdım kaya tuzunu attığım bölgedeki kayaların üzerindeki yosun kayboldu ve yeşile döndü. Şimdi su değişimlerimden sonra tuzu kayaların üzerine atıyorum ve değişimden önce camları temizliyorum. Yosunlarda %90 oranında azalma oldu.Genel bir sorun olduğu için ayrıntılı paylaşmak istedim.
Sağlıklı Balıklar Dilerim.
Teşekür ederim. Kanber arkadaşım ben yosunlaşması nı isitiyorum aslında tropheus bemba besliyorum onlarda yosunu sevdikleri için akvaryumu kuralı 2 ay oldugu için yeni başladı ama kahve olarak sonra yeşile dönüştüklerini sölediler bakalım. .Oyüsden yosunları kaybetmek istemiyorum kahverengi yosun zarra verir mi ? diye sormak istemiştim.
Beğenenler: [T]140615,can06[/T]