Japonlar için daha fazla bilgi
Herkese merhabalar,
Öncelikle sitemizin neredeyse her gün eklenen yeni makaleler,yeni türler ve yeni etkinliklerle iyice güzelleşerek büyüdüğünü görmekten gerçekten büyük keyif duyduğumu belirtmek isterim.
Fakat 300'ü aşkın canlının detaylı bir şekilde tanıtıldığı, bizlerin balıklarımızı daha bilinçli olarak beslememizi sağlayan tatlı su canlıları bölümünde, bir çoğumuzun bu hobiye başladığı ve hala vazgeçilmezlerimizden olan japon balığının sazansıgiller bölümünde tek bir tür olarak tanıtılmasının bu balığa haksızlık olduğunu düşünmekteyim.
Bence bir çok türü ve varyetesi olan japon balıkları için ayrı bir tür olarak ayrılması mümkün olmasa bile en azından sazansıgiller bölümünde ülkemizde bulunan altınbaş,bebekyüz,teleskop,ryukin,torbagöz gibi türler ayrı ayrı tanıtılabilir.Ülkemizde son 7-8 yıldır popüler olan chiclid türlerinin detaylı bir şekilde tanıtıldığınıda gözönüne alırsak kendimizi bildik bileli bu hobide var olan ve akvaryum denildiğinde ilk akla gelen balık olan japonların bunu hakettiğini düşünmekteyim.
Tabiki bunlar benim şahsi fikrim ama bir çok arkadaşımında benim gibi düşündüğünü tahmin ediyorum;eğer bu konu ile ilgili çalışma yapılırsa elimden geldiği kadarda yardım edeceğimi belirtmek isterim.Bu şekilde yapılacak detaylı bir çalışmanın da sitemizi iyice güzelleştireceği kanısındayım.
Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler,Saygılarımla...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Saygılar
Japon balıklarından anlamıyorum. Fatih abi'nin 7 akvaryumundan biri japon ve çok güzel varyasyonları var. O açığı kapatacaktır. Bİlgilendirmeniz için teşekkürler.
Saygılar,