İthalat değil işte gerçek icraat
Sizlere sevindirici bir haber vermeyle sözlerime başlıyorum. Akvaryum ve pet malzemeleri sektöründe ithal gelen malların payı yüzde 95 ‘lerde seyretmektedir. Bizim insanımız ne yapıyor! Sadece dışardan gelen malzemeleri alıp, satıyor yada kullanıyorlar. Önce kendi , sonrada ülkesi için iyi işler çıkaranlar başka. Peki onlar ne yapıyor İthalat değil , gerçek icraat yapıyorlar. Gerçek icraat ne peki .
Çoğumuz bazı yerli malların kalitesizliğinden yakınır ve Türkiye de üretilen kaliteli malları bile aynı kefeye koyar, yargısız infaz yaparız. Kendimiz kullanmadığımız gibi , başkasınında kullanmaması yönünde tavır gösteririz. Hatta ”ben ithal , felan ülke malı kullanıyorum” diyerek başkasına hava da atarız.
İşte burda strateji devreye giriyor.Ülkemiz piyasasında kabul görmek için ne diyoruz. Kaleyi dışardan fetih et!
Bunun içinde ” Avrupa’nın merkezine , Almanya’ya malını sat. Önce yabancılar senin malını takdir etsin, sonra kendi insanın” dedik. Nihayetinde bu sevindirici durum gerçekleşti.
Akvaryum balıkları ve evcil hayvan ürünleri sektöründe yerli sermayeli AHM Marinfish Almanya’ya ilk ihracatını gerçekleşirdi. Bu sevinçli haberi yapmakta , balık yemlerine olan özel ilgim neticesin de bana nasip oldu. Hadi bakalım yolunuz açık olsun Marinfish.
Kısa zaman sonra kullandığım bir çok marinfish balık yemi Avrupalı hobiciler ve akvaryum balık üreticileri tarafından beğenilen, aranılan ve dost tavsiyesi olarak kullanılacak yemlerin en başına geçecektir. Neden mi ?
Nedeni basit, daha yemin kutusunu açmadan kalite kendi belli ediyor. ”İlk sen aç ” Güvenlik kapağı ile korunmuş kutunun içerisi ,yemin tazeleğini uzun süre koruyacak aleminyum bir folyo ile kaplı.
Kapağı açtınız ve yemi elinize aldınız. Granul yem öyle bir kıvamda ki diğer bir çok yemde olduğu gibi çok sert değil. Balığın dışkısından yemlerin hazım edilebilirliğini kestirebilmek mümkün.
Ayrıca diğer bir çok marka yemlerin aksine , yemlerin sindirilmesi sonucu çıkan dışkılar filtreler tarafından kolaylıkla dipten havalandırılıp , çekilebilmektedir. Bu da dip çekimini daha az sıklıkla yapmamıza imkan sağlıyor.
Balıkların renklenmelerine gelince; ürünlerde doğal antioksidanlar kullanılıyor. Bir çok yem üreticisinin balıkları daha renkli kılmak için kullandıkları sentetik renklendiriciler yerine balık sağlığını korumak ve üremelerini teşvik etmek için doğal anti-oksidan gıdalar içeriğe konuyor.
Yemlerde yem maliyetini düşürmeye olanak veren ham maddeler de bu ürünlerde bolca kullanılmıyor. Yonca,mısır ,buğday unları az miktarda kullanıldığı için yemler daha çok taze deniz mahsülleri gibi kokmakta. Buda onların karides,kalamar,krill,balık unu gibi üstün besleyici kaliteli içerikten zengin olduğunu göstermektedir.
Ahm marinfish şirketi Avrupanın göbeğine Almanya ‘ya ,Danimarka’ya , daha sonra Birleşik Arap emirliklerine , komşu ülkelerden İran’a yemleri ihraç ettiler. Bu hayırlı haberi sizlerle paylaşırken Marinfish yemlerin daha iyi yerlere geleceğini ümit ediyorum. Yolunuz açık olsun.
Yurt dışından Marinfish ekibi ile görüşüp bilgi bilgi almak isteyenler İNTERZOO 2012 Pet fuarı Nürnberg/ALMANYA 17 Mayıs – 20 Mayıs tarihleri arasında Salon 7A / 229 nolu yerde olacaktır.
Kaynak:
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir