Cichlid Atlası - Ayhan Çörek
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2012 15:29
Değerli Arkadaşlar
Sevgili Ayhan Çörek, yeni kitabını bitirip, piyasaya sürmüştür. Hayırlı olması dileklerim ile...
Arka Kapak
Türkiye'de "Ciklet Balığı" olarak anılan Cichlidler, hiç şüphesiz akvaryum dünyasının en ilgi çekici balıklarıdır. Onları ilginç kılan renklerinin güzelliğinden çok sosyal yaşantılarının olmasıdır. Tıpkı kuşlarda veya diğer bazı memeli hayvanlarda olduğu gibi tipik bir aile yaşantıları vardır. Olgunlaşan erkek balıkların belli bir alana sahip çıkması ya da eşleşmek için birbirleriyle yaptıkları mücadeleler hayli enteresandır.
Bütün Cichlid hobicileri için kapsamlı bir kaynak olan, çok sayıda renkli fotoğraf ile desteklenen kitapta yer alan konulardan bazıları şunlardır:
Su kimyası ve filtrasyon
Cichlid davranışları ve akvaryumlarının kurulumu
Cichlid hastalıkları ve tedavi yöntemleri
Orta ve Güney Amerika Cichlid türleri arasındaki akrabalıklar
Amerika Cichlidlerinin beslenmeleri ve üretilmeleri hakkında bilgiler
Orta ve Güney Amerika Cichlidleri karma akvaryumları
Batı Afrika ve Kongo nehir sistemindeki Cichlid türleri
Krater göllerinin en büyüğü olan Viktorya Gölü ve civar göllerinin Cichlid cins ve türleri
Malavi ve Tanganika göllerinin muhteşem renkli Cichlidleri
Madagaskar Cichlid türlerine genel bakış
Asya ve Orta Doğu Cichlidleri
Yazar:Ayhan Çörek
Sayfa Sayısı: 373
Dili: Türkçe
Yayınevi: Denizler Kitabevi
Türkiye'de "Ciklet Balığı" olarak anılan Cichlidler, hiç şüphesiz akvaryum dünyasının en ilgi çekici balıklarıdır. Onları ilginç kılan renklerinin güzelliğinden çok sosyal yaşantılarının olmasıdır. Tıpkı kuşlarda veya diğer bazı memeli hayvanlarda olduğu gibi tipik bir aile yaşantıları vardır. Olgunlaşan erkek balıkların belli bir alana sahip çıkması ya da eşleşmek için birbirleriyle yaptıkları mücadeleler hayli enteresandır.
Bütün Cichlid hobicileri için kapsamlı bir kaynak olan, çok sayıda renkli fotoğraf ile desteklenen kitapta yer alan konulardan bazıları şunlardır:
Yazar:Ayhan Çörek
Sayfa Sayısı: 373
Dili: Türkçe
Yayınevi: Denizler Kitabevi
Beğenenler: [T]161210,ENGİN06[/T][T]114525,doruk29[/T][T]127461,Foai[/T][T]153370,stormare[/T][T]212096,ChannaGachua[/T]
Teşekkür Edenler: [T]114525,doruk29[/T][T]127461,Foai[/T]
+1: [T]114525,doruk29[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2012 16:28
Kitabın içeriğini daha görmedim ama Ayhan abiyi tanıyan geçmiş yıllarda (istanbul 4.leventte otururken) oturup balık ve türler hakkında zaman geçirmiş biri olarak diyebilirim ki ; eminim harika bir çalışma olmuştur..
Ayhan abiyle görüşülse toplu olarak akvaryum.com üyeleri olarak talep toplayıp alsak herkesin edinebilmesi için bir indirim söz konusu olabilir mi?
tanganyika_fish 2012-08-16 16:40:23
Ayhan abiyle görüşülse toplu olarak akvaryum.com üyeleri olarak talep toplayıp alsak herkesin edinebilmesi için bir indirim söz konusu olabilir mi?
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2012 16:57
Sayın Akgün,
Bugün uğradı, sağolsun hediye olarak kitabından bıraktı. Böyle bir organisazyon olursa ise Forum ve Dernek adına Ayhan Abiye konuyu iletirim. Büyük ihtimal ile olumlu olur diye düşünüyorum.
Saygılar
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2012 22:22
Ali bey'e katılmıyor değilim, işin içinde birde emek var gerçekten kolay birşey değildir bu kadar bilgiyi toplamak ve birleştirmek. En kısa zamanda temin edeceğim, paylaşım için teşekkürler Sayın Ballıcalı.
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2012 05:07
Çok güzel bir çalısma,Ayhan beyin emeklerine sağlık. Vatana millete hayırlı olması dileklerimle.Çağdaş 78 2012-08-18 12:07:42
İyi bakımlar...
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2018 10:28
[QUOTE=ysfysf]Kabalcıdan istediğim kitap siparişi iptal olmuş maalesef [:'(]
başka yerde de bulamamıştım [x(][/QUOTE] D&R da kitap satışta. Online sipariş ile alabilirsiniz.
başka yerde de bulamamıştım [x(][/QUOTE] D&R da kitap satışta. Online sipariş ile alabilirsiniz.
Teşekkür Edenler: [T]195006,ysfysf[/T]
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2018 11:41
[QUOTE=muratantalya007] D&R da kitap satışta. Online sipariş ile alabilirsiniz.[/QUOTE]
D&R da tükenmiş gözüküyor :(
D&R da tükenmiş gözüküyor :(
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2018 13:05
Selamlar,
Hepsiburada.com dan satın alabilirsiniz.Stoklarında var görünüyor, ben sipariş ettim.
Sevgiler
Emre
Hepsiburada.com dan satın alabilirsiniz.Stoklarında var görünüyor, ben sipariş ettim.
Sevgiler
Emre
Beğenenler: [T]127461,Foai[/T]
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2018 14:13
Selamlar Evet kitap sahibinden.com da var galiba sepete ekletiyor çünkü [:iyi:] Bu bilgilerin çoğunu ve belki daha fazlasını tercübelerim ve 42 Yıllık hobideki birikinlerimle bilsemde tercübe etmiş olsamda emeğe saygı ve kütüphanemde bulunmasını istediğimden bende alacağım hatta sepette 50 TL ürün olursa kargo bedavaymış yanına hobimizle ilgili bir kitap daha ekledim [:iyi:]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/81103/311020181412571.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/81103/311020181412571.jpg[/IMG]
Beğenenler: [T]80804,Anuenlil[/T]
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2018 14:27
Emeğe paha biçilemiyor ancak tabloya bakınca insanımızın ne kadar zor şartlarda hobi icra etmeye çalıştığını daha iyi anlıyor insan. 60 küsür tl ile tank kurup balık beslemeye çalışıyor insanlar. Acı bir durum.
Beğenenler: [T]81103,Kınayu[/T][T]204792,hasanumut[/T]
+1: [T]81103,Kınayu[/T][T]131983,Astronotus[/T]