Bitkili tank yeşil su sorunu çözüldü ?
Tank ile ilgili daha detaylı bilgi için tanıtım konumun linkini de ekliyorum.
http://www.akvaryum.com/Forum/bitkili_canlidoguran_240_lt_resim_syf2_k715132_sn1.asp
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gübrelemeyi çok yapmıyordum dahada azalttım, yemleme yok denecek kadar az, sorunun gübreleme, yemleme ve ışıklandırmadan kaynaklandığını düşünmüyorum sanırım sorun filtrasyon ile ilgili akvaryum 240 lt ve sadece iç filtre var dış filtre kullanmak istemiyorum sızdırma, ses vb. risklerden dolayı DIY tepe sump yapmayı düşünüyorum ama sumpta bitkili akvaryumlarda pek tavsiye edilmiyor iki arada bir derede kaldım derler ya işte öyle ne yapsam karar veremiyorum.
Sorunu yaşamış biri olarak bir kaç şey yazayım. Filtre içi elemanlarda değişiklik, karbon, zeolit, media, sünger ve elyaf değişimleri olmak üzere bir müddet düzelme haricinde hiç bir şeye yaramadı. Bir kaç günlük karartma, yemlemede azaltma (zaten yok gibi idi), gübrelemeyi bırakma, su berraklaştırıcılar, su katkıları, sık su değişimi ki su değişimi ortama daha çok besin yüklemesi ile yapılmaması gereken bir şey, hiç bir şey fayda etmedi. Hortladı durdu ve bunlar en az bir ayımı almıştır. Sonrasında UV filtre aldım, 3 gün civarında hiç bir şey kalmadı. UV filtreden sakınmanızı gerektirecek olumsuz bir durum yok. Kesinlikle tavsiye ederim.
[QUOTE=kdeniz]
Sorunu yaşamış biri olarak bir kaç şey yazayım. Filtre içi elemanlarda değişiklik, karbon, zeolit, media, sünger ve elyaf değişimleri olmak üzere bir müddet düzelme haricinde hiç bir şeye yaramadı. Bir kaç günlük karartma, yemlemede azaltma (zaten yok gibi idi), gübrelemeyi bırakma, su berraklaştırıcılar, su katkıları, sık su değişimi ki su değişimi ortama daha çok besin yüklemesi ile yapılmaması gereken bir şey, hiç bir şey fayda etmedi. Hortladı durdu ve bunlar en az bir ayımı almıştır. Sonrasında UV filtre aldım, 3 gün civarında hiç bir şey kalmadı. UV filtreden sakınmanızı gerektirecek olumsuz bir durum yok. Kesinlikle tavsiye ederim.
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Çok beğendiğim bir tank bu. Geçmiş olsun aslında ses yapmayan kaliteli dış filtrelerde var düşünürseniz.
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir