Bitkili karides akvaryumumda Sakal Yosununa çözüm önerisi?
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2012 19:31
Bendekı elmalar normal bıtkılerı yemıyor sadece mossların taze fılızlerını ındırıyorlar. Moss olmayan tanklarda rahatlıkla kullanabılırsınız ama dedıgınız gıbı sae ( kucuk olması sartıyla) yada cuce vatoz yavruları kullanabılırsınız .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2012 19:57
[QUOTE=ankarali]Elmalilardan Pomacea canaliclata bitkileri yiyor.
Pomacea bridgesii yemiyor
[/QUOTE]
[QUOTE=delibeto]Bendekı elmalar normal bıtkılerı yemıyor sadece mossların taze fılızlerını ındırıyorlar. Moss olmayan tanklarda rahatlıkla kullanabılırsınız ama dedıgınız gıbı sae ( kucuk olması sartıyla) yada cuce vatoz yavruları kullanabılırsınız .[/QUOTE]
Pomacea bridgesii yemiyor
[/QUOTE]
Ömer bey hangisinin hangisi olduğunu nasıl anlayacam?
[QUOTE=delibeto]Bendekı elmalar normal bıtkılerı yemıyor sadece mossların taze fılızlerını ındırıyorlar. Moss olmayan tanklarda rahatlıkla kullanabılırsınız ama dedıgınız gıbı sae ( kucuk olması sartıyla) yada cuce vatoz yavruları kullanabılırsınız .[/QUOTE]
Anıl bey taze filizleri yerse bu sefer de moss buyümez o yüzden kullanamam. Saeyi bayağı araştırdım ama karides yavrularını yem olarak görüyormuş Cüce vatoz hakkaten iyi çalışıyor ama bitkileri de kaldırıyor ve çıkarmak isterken akvaryumun neredeyse yarısını söktüm yakalayacam diye O yüzden onu da sokmak istemiyorum. Bunun bi ilacı falan yok mu bildiğiniz? Sadece sakal yosununa zarar versin, diğerlerini etkilemesin...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir