Bitkilerimdeki sorunnedir( teçrübeli arka
Kapasite (litre):390 * 75 litre sump
Canlılar:25 melek 10 raspora 4 ramirezi 2 sae
Malzemeler:
Kullanılan Yemler: pul yem ve dip yemi
Merhaba daha önce 120*60*60 olan tankımı 130*50*60 sumplı olarak yeniden yaptım.Bitkili akvaryum kurmak için zemine önce kalın lav kırıgı sonra hafif bir katman olarak perlit kumu sonra tetra Plant Complete Substrate ve ince lav kırıgı olarak yaklasık 50 kilogram döşedim bitkilerimi yerleştirdikten sonra suya Sera Florena kullandım kendi yapımım co2 dide difizör ile akv veriyorum aydınlatmam 1 adet agua glo 2 adet gün ışığı kullandım. yukarıda resimlerde gördügünüz gibi akv bitkilerimde yaprakları üzerinde bu şekilde alg gibi seyler cıkıyor.bitkilerin gelişimlerini gözlemliyorum yeni sürgünler olusuyor kırıkdökenlerimde tütünlerde ve anabiuslerde yeni yaprak sürgünlerim var onlar cıkıgında gayet sağlıklılar zaman geçtikce onlardada aynı sorunlar cıkıyor. Bu derdimin çaresi nedir? Bunun için tavsiyeleriniz veya kullanmam gereken bir ilaç veya başka bierşey bilen arkadaşlarımdan yardım istiyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Akvaryum Bakımı:ayda 3/1 su değişimi
Ayda 1/3 su değişimi gerçekten çok az, haftada 1/3 mü demek istediniz?Sorunun kaynağı az su değişimi olabilir.
Anubiaslardaki yosunlar daha çok direk ışık altında oluşuyor gözlemlerime göre, gölgede olurlarsa sorun olmuyor.
Her durumda bu yosundan kurtulmanız, yada azaltmanız, uzun zaman alacaktır, ayrıca kurulumlarda ,vazot,kabuklular ve sae gibi alg yiyiciler başlangıçta mutlaka bulundurulması lazım.
Belki aydınlatma sürelerini kısaltırsanız onun da faydası olabilir
slm