AKVARYUMDAKİ YOSUNLAŞMA
Arkadaşlar 110.lt.akvaryumda 8 adet malawi besliyorum. Sormak istediğim şu, akvaryumdaki taşlar veya beyaz kum 15. günde yosunlaşma başlıyor. Ne gerekirse yapıyorum, dikkat ediyorum. Filitrasyon, yemlemeye, ışık pek kullanmıyorum. Güneş görmez ama bunlara nazaran yine de yosunlaşmanın önüne geçemiyorum. Bana göre tek hatam gündüzleri iç filtrenin ayar hortumunu suyun içine sokuyorum ki ses olmasın diye. O da tabiki sirkilasyonu etkilerde ondan mı yosun yapar bilemiyorum. Tabiki aşırı yosun değil ama benim istediğim beyaz kum ilk günkü gibi olsun. Sizlerden ricam yosunlaşmanın önüne nasıl geçerim? Ben istiyorumki taşlarım ve beyaz kuartz kumum bembeyaz olsun Forumdaki akvaryumlara bakıyorum harika. Benimki niye yosun tutsun. Şimdiden teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Şu anda maddi manevi dış filtreye hazır değilim.
Bu konu aracığyla bir soru sormak istiyorum müsadenizle yüksel bey. vatoz dediğimiz balık gerçekten yosunları temizliyormu acaba akvaryumumuzda çok sayıda vatoz cinsi balık beslesek yosunlaşmanın önüne geçebilirmiyiz? birde dış filtre yosunlaşmayı önlermi? teşekkürler
şimdi formül benim gözümde
yosunlaşmayı önlemek = vatoz + dış filtre