Akvaryumda Yuvarlak Kahverengi Yosun
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2024 16:51
Arkadaşlar merhaba
70 litre hightech akvaryumumda resimdeki gibi kahverengi yuvarlak tüylü yosun topu var 3-4 tane. Bunun sebebi nedir nasıl çözebilirim. Forumda araştırdım ama ismini tam bilmediğimden konularda bulamadım. 3 er saat aralıklarla toplam 6 saat aydınlatma yapıyorum. Tüp co2 kullanıyorum saniyede 2 damla. Aquantum sıvı bitki gübresi kullanıyorum
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/179086/180320241649231.jpg[/IMG]
70 litre hightech akvaryumumda resimdeki gibi kahverengi yuvarlak tüylü yosun topu var 3-4 tane. Bunun sebebi nedir nasıl çözebilirim. Forumda araştırdım ama ismini tam bilmediğimden konularda bulamadım. 3 er saat aralıklarla toplam 6 saat aydınlatma yapıyorum. Tüp co2 kullanıyorum saniyede 2 damla. Aquantum sıvı bitki gübresi kullanıyorum
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/179086/180320241649231.jpg[/IMG]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2024 17:53
BBA gibi duruyor, kurtulması kolay değil, şırıngayla lokal olarak oksijenli su uygulamayı tavsiye ederim ama önce araştırıp dozaj vs. ona göre uygulayın.
Teşekkür Edenler: [T]179086,skyline0[/T]
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2024 09:56
[QUOTE=ercane]BBA gibi duruyor, kurtulması kolay değil, şırıngayla lokal olarak oksijenli su uygulamayı tavsiye ederim ama önce araştırıp dozaj vs. ona göre uygulayın.[/QUOTE]
Evet hocam bba ya benziyormuş. Araştıracağım teşekkür ederim
Evet hocam bba ya benziyormuş. Araştıracağım teşekkür ederim
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2024 10:06
sakal yosunu nalet birşey senelerce uğraştım en son sıfır kurulum yapmakta buldum çareyi çok yoksa oksijenli su ve excel deneyebilirsin
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2024 10:25
Hidrojen Peroksit uygulamak en etkili yöntem olmakla beraber canlılarınıza zararı olabiliyor. El yordamıyla görebildiklerinizi [B]tutunduğu yüzeyle[/B] beraber çıkarın akvaryumdan.
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2024 23:07
Nerite salyangozu alabilirsiniz