Akvaryumcuların Cenneti Çin Huadiwan
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Evet oradayken (Guangzhou) bir sürü şey almadığıma pişman oldum. Dün sabah Şangay'dan döndüm..
Şangay'da akvaryum malzemeleri Guangzhou ya göre pahalı. Ama yinede Türkiye ye göre ucuz.. Hagen'in Aqua Glo 25 wat lık 75 cm biri 6600 kelvin daylight diğeri 16000 kelvin kırmızı T8 lerinden aldım.. İkisine 36 TL verdim. Türkiyede tanesi 25-30 TL civarında..
Şangay daki akvaryumcular gökdelenlerin arasında sıkışıp kalmış eski evlerin bulunduğu kısacık bir caddedeler..
Akvaryumcuların bulunduğu cadde öyle şehrin dışında kıyıda kalmış değiller. Tam tersi Şangay'ın ana merkezi olan Nanjing caddeside 5 dakika yürüme mesafesinde resimde görülen gökdelenin hemen dibindeler.
Buradaki dükkanlarda malzemeler neredeyse üst üste yığılmış durumda.. Akvaryum malzemeleri ve canlılar dükkanların dışına taşıp kaldırımlarda sergileniyorlar..
Aşağıdaki Guramilerde aklım kaldı zira Türkiyede çukulata gurami bulamadım. Son gün havaalanına gitmeden iki tane alıp sıcak tutmak için strafor ve elyafların arasına sarıp valize koydum.. Türkiye ye geldiğimde ilk iş valizi açmak oldu ama maalesef balıklar son nefeslerini veriyorlardı.. Uçaklara kabin içine havalimanında güvenlik sonrası sıvı sokmak yasak olduğu için tek çarem kargoya konan valizde denemekti ama olmadı..
Eğer olsaydı aklım Discuslarda kalmıştı.. Bir daha ki sefere onları alacaktım. Bu arada Guramilerin tanesi 3 TLydi.. 6 TL gitti. Şaka bir yana balıkların ölmesine çok üzüldüm..
Birincisi uçakta kilo sorunu.. guangzhouda pek bakmıyorlar ama genelde THY 25 kiloya izin veriyor.. Eğer kilo asımı olursa kilo basına 16 dolar gibi uçuk bir excess bagaj cezası uygulanıyor..
Diğer sorun ise Türkiye'de gümrükten geçerken bence kesin gümrük kontrolüne alırlar.. Zira genelde cinden gelen uçak yolcularını çıkışa hiç kaçırmıyorlar ki balıkların kolileri baya bir dikkat çekecektir.. Gümrükte ne gibi bir sorun yaşanır tam olarak kestirmiyorlum..
Ucakta bir sorun olmaz bitki ve dallara..
Bitki fiyatlari Turkiyeye nazaran ucuz.. Bitkisine gore degisiyor