302 ltlik Tankta Siyahlaşan Taşlar (Resimli)
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2011 15:08
Arkadaşlar herkese merhaba
Benim tankım 302 ltlik içinde sadece 9 adet bulunan duboisiler vardır.
Taşlarımın üstündeki siyahlaşma nedir ? Nasıl önleyeblirim? Bunları duboisiler için yararlımıdır?
Dosi 2011-10-24 15:14:27
Benim tankım 302 ltlik içinde sadece 9 adet bulunan duboisiler vardır.
Taşlarımın üstündeki siyahlaşma nedir ? Nasıl önleyeblirim? Bunları duboisiler için yararlımıdır?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2011 15:20
Bahsettiğiniz siyahlaşma yosun oluşumudur,önlem için yosun yiyiciler ekleyebilirsiniz(vatoz) ama böyle kalmasınında bi sakıncası yoktur hatta yemleme gecikirse balıklarınız bunları tırtıklar..
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2011 16:09
O zaman hiçbir önlem almadan bu şekilde kalmasında sıkıntı yaşamayız. Zaten bitkisel olarak beslenen türüm olduğundan yararlı olduğunu düşünmeye başladım
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2011 09:29
Arkadaşlar ışıklandırma ile sorunum olabilir mi acaba ?
Bendeki ışık Daylighter freshwater F30V 500K T8 SALVANIA marka florasandır. Timer ile 14 saat ışık yanıyor.
Tankım 302 lt.
Tankım da bu :
http://www.akvaryum.com/Forum/tanganyika_duboisi_tankim_302_lt_k512877.asp
Dikkatmi çeken bir nokta da dış filtrenin şeffaf olan hortumununda içinin kahverengi olması.
Tankım güneş hiç almıyor.
Bendeki ışık Daylighter freshwater F30V 500K T8 SALVANIA marka florasandır. Timer ile 14 saat ışık yanıyor.
Tankım 302 lt.
Tankım da bu :
http://www.akvaryum.com/Forum/tanganyika_duboisi_tankim_302_lt_k512877.asp
Dikkatmi çeken bir nokta da dış filtrenin şeffaf olan hortumununda içinin kahverengi olması.
Tankım güneş hiç almıyor.
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2011 09:47
Işık yeterli gelirse yeşil yosun ,yeterli gelmezse sarı-kahverengi yosun oluyor kendi akvaryumumda gözlemlediğim kadarıyla. Yemlemeyi azalttığımda hortum içinde yosunlaşma çok minimal seviyelere indi ,çapak gibi duruyor. Hortumu kapatacak düzeyde olurdu eskiden.