2 gündür Yosunlarla başım dertte
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2010 21:36
Camdaki nokta yosunlar;
ADEMELMAS 2010-05-04 21:54:58
Gülün üzerindeki yeşil ip yosunları;
Java moss taki kahverengi yosunlar;
Yapraklardaki sararmalar;
Java moss taki saç yosunları;
Bitki diplerindeki çürümeler;
Cabombadaki sararmalar ve çürümeler;
Salyangoz bile temizleyemiyor süngerle sildim çıkaramadım;
Üst yapraklarda bile çürümeler başladı;
Gülün dallarından kökler uzamaya başladı;
Akvaryum Hacmi : 30 lt
Aydınlatma : 26 wat gücünde 130 wat değerinde ışıkveren 6500K 1760 Lümen değerleri olan tasarruf ampulü
Bakım / Katkılar : Sera Florena Haftada 2 çay kaşığı, Haftada %20 su değşikliği, Balıklarda problem yarattığından mayalı CO2 yi geçen hafta kestim.
Taban malzemesi : En altta hindistan cevizi torfu var
Canlılar : 7 Tetrazon, 1 Kaya balığı, 2 Neon tetra, 1 Sea, 1 Cüce vatoz. (Balıkların En büyüğü 2 cm), 5 Adet salyanoz
Ekipmanlar : Atman HF-100 Şelale filitre (İçerisinde Sünger, Elyaf ve Lav kırığı var)
Arkadaşlar umarım açıklayıcı olmuştur. Akvaryum suyum çok berrak, balıklar çok sağlıklı ancak durum bundan ibaret. Bütün yosun türleri birden aynı anda başladı ve hepsine birden nasıl müdehale edileceğini bilmiyoru Yardımcı olabilirmisiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2010 23:44
Co2 vermediğiniz için bitkileriniz besinleri alamıyor ve yosunlaşma oluyor.Güllerin kökleri genelde besin az olduğu için uzuyor.Camdaki yeşil nokta fosfat eksikliğinde oluyor.Yapraklardaki sararmalar besin eksikliğinin belirtileri.Balık sayısını azaltabilirsin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2010 00:14
[QUOTE=fikret1]Co2 vermediğiniz için bitkileriniz besinleri alamıyor ve yosunlaşma oluyor.Güllerin kökleri genelde besin az olduğu için uzuyor.Camdaki yeşil nokta fosfat eksikliğinde oluyor.Yapraklardaki sararmalar besin eksikliğinin belirtileri.Balık sayısını azaltabilirsin.[/QUOTE]
ADEMELMAS 2010-05-05 00:14:53
1- Co2 işini bende çok istiyorum ama yaptığım sistemde balıklar havasız kalmaya kuma yatmaya başlayınca bıraktım. Bunun co2 tüpünden daha ucuz ve kolay bir yöntemi acaba? Yaptığım sistemi hava taşına bağlamıştım ve saniyede 30-40 kabarcık çıkartıyordu aralıksız. Günde 7-8 saat kullanıyordum gündüzleri.
2- Güllerin için besin az demişsiniz peki verdiğim sıvı gübre yeterli olmuyormu acaba, azmı veriyorum . Ne yapabilirim?
3- Dediğiniz gibi azaltıp, Balık sayısı toplamda 5 e indiricem (Tetrazon olacak). Ama şimdi cüce vatoz ve sea de olmazsa olmaz yosun için. Tetrazonlarda sanırım en az 7-10 arası sürü oluyormuş. Karıştı iyice gerçekten.
Kusura bakmayın fikret bey sorularımla bu saatte bunaltmak istemem. Bazı yerlerde okudum bu sürecin normal olduğunu anca 3. haftadan sonra oturacığını ve azalacığını söylüyorlardı, açıkçası pek tatmin olmadım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2010 00:25
Benimde tankımda 12 adet mbuna türü var ve tankım 240 litre filtre olarakda eheim 2213 dış filtre ve atman iç filtre var.Yosunlaşmalar camları kapladı ne yapmam gerek?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2010 00:27
Yeni kurulan akvaryumlarda su değerleri oturana kadar yosunlaşma normal.Sizin akvaryumda co2 vermeyi kestiğiniz anda yosunlaşma başlamış.Akvaryumunuzda yeterli besin olabilir ama bitkileriniz bunu kullanabilmesi için co2 olması gerekir.Co2-ışık-gübre,bunlardan enaz hangisi varsa bitkileriniz hepsinden o kadar alır. Co2 kullanmadanda bitki yetiştirebilirsin gübrelemeyi ona göre yaparsın.Su değiştirmelerini 2,3 günde bir %30 yap.
fikret1 2010-05-05 00:46:54
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2010 14:27
Adem Bey, bence su değişimlerini 1-2 hafta sıklaştırın, gübre kullanımınıza bir süre ara verin ve bundan sonra kullandığınız gübrenin yarısını verin.Iışıklandırmanızı günlük 6 saate düşürün. Balık sayınızı azaltmanıza gerek yok bence. Akvaryumunuzda besin eksikliği var ve siz birde üzerine demir gübresi veriyorsunuz.
Saygılarımla...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2010 14:53
Fikret bey ve Ali bey çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için, Co2 vermeye azar azar başlarım, gübre kullanımını haftada 1 çay kaşığına düşürüp, su değişimini arttırıp ve ışık konusunda da düzene uymaya çalışacağım. Umarım yosun sorunum ortadan kalkar. Aslında yosungörüntüsünü seviyorum ama sanırım bitkilere zararlı, çürüdüklerini görünce hevesi kırılıyor insanın. 27 lt bir nano daha kurcağım kısmetse hafta sonuna, balık sayısını yarı yarıya azaltacağım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir