Zor ve kolay arasındaki farklar


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2014 23:26
Bakımı kolay ve zor olan diye ikiye ayırma var bu farkları öğrenmek istiyorum.Bildiğim balığım suyu temiz olsun ısıtıcı olsun oksijen olsun aç bırakma geçinemediği balık türü koyma akvaryum ebatını istenildiği gibi tut v.s. bilmediğim başka bir şeyler var sanırım...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ibrahim,07Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/11/2013
İl: Antalya
Mesaj: 1330
ibrahim,07Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2014 08:31
Hangi balıkları beslemek istiyorsan onu söyle bence önce sen mesela bir japon la lepistesi bir tutamazsın lepistes daha hassas balıktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut BaşarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 2863
Umut BaşarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2014 10:20
Yemini ver suyunu değiştir başka balık koyma aç bırakma ısıtıcı koy oksijen olsun ile olmuyor işte :))) Bunun su parametreleri var, kimyası fiziği matematiği var...  Var da var sonu yok yani... Her insan da aynı değildir. Kimisi dağda bayırda kış günü çıplak ayakla gezer bişey olmaz, kimisi evde pamuklara sarılı ilgi ile bakılırken bile hastalıktan kurtulamaz. Onun gibi düşünebilirsin işte... Evet balık suda yaşar. Sonuçta yaşar ama nekadar yaşar, nasıl ürer, mutlumudur vs vs... Hobi ve balıktan neler beklediğinize göre değişir bu...

Mesela discusu örnek gösterelim ki neredeyse tüm balıklar için özen göstermek şarttır...  Özen ve ilgiyi yavruyken göstermezseniz yanık kalır büyümez, yavru veremez, sağlıksızlaşır ve hastalıklara kolay yakalanır...  Ama hakkıyla bakar büyütürseniz taş gibi sağlam bi balığınız olmuş olur.. İşte o zorluk kolaylık ayrımı buradan ileri gelmektedir.
Amerikayı yeniden keşfetmiyoruz sonuçta, binlerce kez yazılıp çizilmiş okuyup hangi balık ne ister öğrenip balığımıza o şekilde hak ettiği değeri gösterebiliriz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir