Yürüyen Kedi Balığı Hakkında...


cemre26Çevrim Dışı

Kayıt: 16/10/2011
İl: Içel
Mesaj: 216
cemre26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 23:03

Clarias Batrachus

İsminden anlaşılacaği üzere suyun dışına çıkardığınızda herhangi bir yerde salınarak yürüyen bir balıktır,48 saat karada yaşayabilir deniyor ama boyutlarına göre değişiyor 1 metreyi aştığı zaman 4 gün susuz kalabiliyor


http://www.dailymotion.com/video/xdgmbl_clarias-batrachus-kedi-balyyy-20-cm_animals

Bu linkte bir vatandaşın satılık yürüyen kedi balıkları,ben bilmeden yanlışlıkla aldım bu balığı,bıyıkları,tipi yüzüşü hoş geldi gözüme nezamandır alcam alcam diyorken c.tesi bir çift gt ile beraber bir tane yürüyen kedi balığı aldım ama yürüdüğünü bilmiyodum :) daha doğrusu balık hakkında hiç bişi bilmezken az önce internette yaptığım bir kaç arama sonucunda balıktan tiksindim!Balığın boyu çok hızlı büyüyormuş ve 1 metreye ulaşabiliyormuş,ve akvaryumda diğer canlılara çok zararlıymış.Geceleri hareket ederlermiş,bende niye gündüz veya ışık varken hareket etmiyor saklanıyor diyordum..Az öncede bir sitede yayınlanmış haberini okudum çok ürkütücü bir şey bu!balina kadar büyümüş bir clarias batrachus kıyıya vurduğunu görenler olmuş ve devamını kaynağından edinin daha iyi olur bence!

İngiltere’de Yürüyen Balık Bulundu

İngiltere’nin Thames nehri Woolwich kıyısında bir olta balıkçısı tarafından bulunan karada yürüyen kedibalığı uzmanları hayretler içinde bıraktı.

Hava soluyarak suyun dışında uzun sure hayatta kalabilen balık, belli bir periyottan sonra suyu aramaya başlıyor. 

Balığı bulan olta balıkçısı Birol Koca, hemen Cevre Ajansı’nı aramış ve balığı gözlemleyebilmek için uzman gönderilmiş. Karada yürüyebilen Clarias Batrachus turu kedibalığı Güneydoğu Asya’da bulunuyor ve İngiltere sularına nasıl geldiği bilinmiyor.  

Uzmanlara göre bulunması gereken sulardan çok uzakta olan kedibalığının ciddi bir çevresel ekolojik risk oluşturabileceği ifade ediliyor. Cevre Ajansı, eğer bu kedibalığı türü vahşi sulara kaçarsa, dış sulardaki kendi türüyle beslenme, üreme ve enfeksiyon yayma konusunda rekabete girebileceğini ve bunun çevreye ciddi bir tehdit oluşturabileceğini bildirdi. 

Balık türü, 1960’larda Tayland’dan ABD’nin Florida eyaletine getirildiğinde veba salgını yaratmıştı.


Bu resmi ve haberi görünce aldığım bu balıktan tiksindim hatta gördüğüm anda içim titriyor huylanıyorum bir tuhaf oluyorum hafta sonu hemen geri vercem aldığım yere!



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir