yunuslarım yem yemıyor hareketsiz


dexterÇevrim Dışı

Kayıt: 27/06/2011
İl: Ankara
Mesaj: 26
dexterÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2011 00:34
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:1e 3d yunusum 3 gündür hareketsiz yem yemiyorlar ağzına alıp püskürtüyor erkeğin baş be kuyruk çevrelerinde deride hafif beyazlıklar olusmaya başladı

Akvaryum Kapasitesi (litre):150lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:2 adet cüce  vatoz 3 adet çöpçü 1e 1d sp

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :akvaryum alt taraftan su kacırdı balıkları baska tankım olmadıgı ıcın 30lt lık bır kovaya koydum akvaryuma alttan kusakattım 1 gun beklettım bu arada dişi yunuslardan bırını kaybettım yarısı dınlendırılmıs yarısı sebeke suyunu akvaryuma doldurduktan sonra dıgr balıkları kaybetcem korkusuyla akvaryuma attım yardımlarınızı beklıyorum


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MehmetAbiÇevrim Dışı

Kayıt: 03/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 347
MehmetAbiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2011 00:51
Merhaba Çağlar Bey. Öncelikle geçmiş olsun.

Şu durumda yemlemeyi çok azaltıp su değerlerinizin yükselmesini sağlamaya çalışın. Gerekirse bunun için su düzenleyici ve bakteri kültürü kullanın. Su kalitesinin yükselmesine müteakip balıklarınız kendine gelecektir. Tamamen değişen su florasında hareketsiz ve stres altında olmaları son derece normal. Dengesiz su şartları, görmeden emin konuşmak gereksiz ama yüksek bir olasılıkla mantar'a davetiye çıkarmış durumda. Önce suyun oturmasını bekleyin. Balıklarda düzelme olmazsa hastalık yönünde ilaç takviyesi yapın.

Tekrar geçmiş olsun... 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MuroÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/06/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 524
MuroÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2011 00:52
Silikondan zehirlenmiş olabilirler.Beyazlaşma mevcut ise yada beyaz benek olmuşlardır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dexterÇevrim Dışı

Kayıt: 27/06/2011
İl: Ankara
Mesaj: 26
dexterÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2011 01:03
Teşekkürler Mehmet Bey,sabah ılk ısım akvaryumcuya gıtmek olcak ne tur ılaclar alabılırım bakacam balıklarda surtunme felanda yok gayet normaller strese gırmıslerdır dıye dusundum ama 3 gun gectı endıselenmeye basladım renklerıde solgun duruyor düzelirler inş.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZuckarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3259
ZuckarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2011 02:11
Evet yine yunus ve yine hasta ve olasılıklar arasında hasta olması ve tedavi için direk ilaç kullanımı. Ahmet bey sizide kınıyorum yapılan yanlışı düzeltmek yerine mevcut duruma öneri getiriyorsunuz.
Çağlar bey o tankta yunus olmaz olsa olsa sadece sp olur. Balıklarınız nitrat zehirlenmesi yaşıyor. Nitrat zehirlenmesine bağlı olarak tüm hastalıklara açık haldeler eğer ana tankta ilaç kullanırsanız filtrasyon bozulur ve daha kötü olur. Yunuslarınıza yeni bir 300lt tank alın yada tankı yeterli birine verin. O tankta mutlu olmazlar ama sorunsuz bakabilmek için her gün %20 su değiştirmeniz gerekir. Hatanızın farkına varın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MehmetAbiÇevrim Dışı

Kayıt: 03/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 347
MehmetAbiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2011 03:36
[QUOTE=Zuckar]Evet yine yunus ve yine hasta ve olasılıklar arasında hasta olması ve tedavi için direk ilaç kullanımı. Ahmet bey sizide kınıyorum yapılan yanlışı düzeltmek yerine mevcut duruma öneri getiriyorsunuz.
Çağlar bey o tankta yunus olmaz olsa olsa sadece sp olur. Balıklarınız nitrat zehirlenmesi yaşıyor. Nitrat zehirlenmesine bağlı olarak tüm hastalıklara açık haldeler eğer ana tankta ilaç kullanırsanız filtrasyon bozulur ve daha kötü olur. Yunuslarınıza yeni bir 300lt tank alın yada tankı yeterli birine verin. O tankta mutlu olmazlar ama sorunsuz bakabilmek için her gün %20 su değiştirmeniz gerekir. Hatanızın farkına varın.[/QUOTE]

Abdullah Bey sanırım Ahmet derken beni kastettiniz. Eğer serzenişiniz bu yönde ise mümkün olduğu ve dilimin döndüğü kadar cevap vereyim. 

Nitrat zehirlenmesi tabiriniz olsa olsa kovada kalınan durum içinde meydana gelirki kaçınılmaz bir gerçek olur. Keza 30 litrelik bu kovada nitrattan önce bir amonyak patlaması olurki balıkları kurtarmak neredeyse hayal olurdu. Amonyak, nitrit yada nitrat herneise, belliki arkadaşımız bir nitrat zehirlenmesi ile başedebilecek bir profesyonellikte değil. Yani kısaca bu yönlü bir zehirlenmede balıkların hemde hepsinin çoktan ölmesi gerekirdi. Ayrıca ben nitrat patlattığım bir çok tecrubemdede ne yazıkki arkadaşımızın bahsettiği balığın belli belirsiz bölgelerinde beyazlama görmedim. Abdullah bey nitrat patlar ve balıklar zehirlenir. Akabinde şuursuz hareketler baş gösterir, hızlı müdahale edilmezse balıklar kaybedilir. Bu çok kısa bir zaman alır. Balık çürümeye fırsat kalmadan ölür. Yüzgeçlerde, kuyrukta vs bölgelerde parçalanmalar olur. Ama yazıkki herhangi bir beyazlama söz konusu olmaz. Çoğu zaman balıkta herhangi bir deformasyon olmaz bile. Akvaryumda nitrat patladığında sadece yunusları etkilemez, tüm balıklar zarar görür, devrilecek ilk balık vatozdur. Nitrat patlamasından etkilenmeyecek tek balık melektir ve defalarca tecrube ile bende sabittir. Bu sizlerdede böyledir diyemem. 
2. bir husus beni kınadığınızdan bu işi, amonyak nitrit, nitrat döngüsünün nasıl oluştuğunu bildiğinizi gayet net bir şekilde anlıyorum. Anlamadığım tek şey varki oda 3 günlük oturmamış, su florası ve özellikle bakteri florası oluşmamış bir tankta. Olmayan nitrifikasyon bakterileri, yem yemeyen balıklar nasıl dışkılayarak solungaçlarından amonyak salgılayabiliyor, hatta ve hatta oluşmayan bu bakteri kültürü önce bu amonyağı nitrit'e ve daha sonrada nitrata çevirerek içerde bir nitrat patlaması ve zehirlenme var diyorsunuz. Hani beni bilmediğim için ve yanlış yönlendirdiğim için kınadınızya o yüzden soruyorum. 
Abdullah bey kültürün olmadığı bir tankta önce patlayacak bomba amonyaktır. Bu durumda değil arkadaşımız, hemen hemen hiç birimiz bu durumdan balıkları kolay kolay kurtaramayız. Ne kadar erken davranırsanız davranın, amonyak bir anda neye uğradığınızı şaşırtacak kadar hızlı zerkeder ve öldürür. Pis bir koku aldığınızla kalırsınız. Zerkeden amonyak balıkları başka tanka alsanızda öldürür. Şanslıysanız birkaçını kurtarabilirsiniz. Bu durumdada kusura bakmayın ama balıkların hepsi çoktan ölmüş olmalıydı

3. bir husus sanırım okurken yanlış okudunuz yada görmek istemediniz bilmiyorum. Mesajımda herhangi bir ilaç kullanımından ziyade, su dengesinin oturması için, 
[QUOTE=MehmetAbi]
Şu durumda yemlemeyi çok azaltıp su değerlerinizin yükselmesini sağlamaya çalışın. 
[/QUOTE]
diye cevaplarken siz ne anladınız bilemedim. 1.si bahsettiğiniz su düzenleyici yada bakteri kültürü ise bunlar ilaç değildir. Bunlar zor durumda olan arkadaşımızın su değerlerini ve florasını hızlı bir şekilde oluşturabilmesi için tavsiye edilmiş solusyonlardır. 2.si ise suyun oturması ve su kalitesinin yükselmesine müteakip balıklarda bir düzelme olmazsa bu yönde bir ilaç kullanabilirsiniz dememde ne gibi bir yanlışım varki kınadınız anlayabilmiş değilim.
Buyrun alıntıdan birkez daha okuyun.
[QUOTE=MehmetAbi]Önce suyun oturmasını bekleyin. Balıklarda düzelme olmazsa hastalık yönünde ilaç takviyesi yapın.

[/QUOTE]

Abdullah bey kusuruma bakmayın ama 150 litrelik tankta hiç sorunsuz 4 adet yunus beslenir. Siz besleyemeyebilir yada balıkları yaşatamayabilirsiniz, buna bir sözüm yok. Araştırmalar ve teoriler 4 adet yunus için 300lt hacim gereklidir diye yazılır çizilir bunada bir sözüm yok. Lakin sahip olunan 150 litrelik o tankta çokda güzel şuan kalan 3 yunus 2 sp ve 5 adet diğer balık beslenir. Balıklar mutludur mutsuzdur, Boylanır boylanmaz, bunları tartışmıyorum. Arkadaşımız 2. bir tankı olmadığı için balıkları kovaya almak zorunda kalmış. Belliki zor durumda kalmış ve balıklarını kaybetmek üzereyken ve hatta emin olun 150 litrede olacağını yada olmayacağını bilen bu arkadaşımız, 150 litrede bu balıklara bakmak zorunda ve üstüne üstlük emin olun çok ince bir çizgide belliki bu işi idame etmek zorundayken, ve hatta balıkları ölmek üzereyken yardım eli uzatmayıp, bir çare olmaya çalışmayıpta hemen balıkları büyükçe bir tanka alın demek sadece beni komik duruma düşürürdü, tıpkı sizin şu an düştüğünüz gibi...

Saygılar...

[QUOTE=caglar06]Teşekkürler Mehmet Bey,sabah ılk ısım akvaryumcuya gıtmek olcak ne tur ılaclar alabılırım bakacam balıklarda surtunme felanda yok gayet normaller strese gırmıslerdır dıye dusundum ama 3 gun gectı endıselenmeye basladım renklerıde solgun duruyor düzelirler inş.[/QUOTE]

Çağlar Bey; Ben şu an balıklarınızın ilaçlık bir durumunun olduğunu düşünmüyorum. İlk mesajımdada belirttiğim gibi önce su değerlerinizi yükselterek balıklarınızın üstündeki stresi kaldırmanız daha mantıklı olur. Bu süreci takiben eğer balıklarınızda bir düzelme olmazsa ilaç kullanın. 
Diğer bir husus ise kullandığınız silikonun, antibakteriyel, akvaryumlar için üretilen yada salgı yapmayan bir silikon olması gerekiyordu. Öyleki kendi tankınızı kendiniz tamir ettiğiniz yönünde bir yaklaşımı okuyunca, gelişigüzel bir silikon kullanabilmeniz ihtimalini hiç düşünmedim bile. Eğer tamiratı; sıradan hırdavatçılardan aldığınız alelade bir silikon ile yaptıysanız. Zaman kaybetmeden balıklarınızı yeni bir mekana, yeni ve en azından dinlenmiş bir suya almanızı şiddetle tavsiye ederim.
Bu durumda tankınıza eklediğiniz parçayı kaldırıp, sürmüş olduğunuz silikonu temizledikten sonra, tekrar antibakteriyel bir silikonla yapıştırmanız gerekecek. 

Tekrar geçmiş olsun...
MehmetAbi2011-06-27 05:10:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZuckarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3259
ZuckarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2011 13:04
Ben balıkların tank dışında olalarını ve diğer ters durumları hiç hesaba katmıyorum, tank küçük yetersiz zaten balıkları değil bir gün 5 dakka bile kepçeyle yakalama durumunda zaten kötü şartlarda olan balık hemen hastalanır. Okadar küçük tankta amonyak,nitrit, nitrat tartışması yapmaya değmez zaten hepsi aynı ölçüde tehlikeli hale gelir. İlhlal edilen teknik kuralın en büyüğü balığa uygun hacim olmaması sonrası zaten bu kuraldan doğan diğer yanlışlar olur. Sizin bu konularla vakit kaybetmeden o balıkların o tankta olmaması gerektiğini arkadaşa anlatmak. Okadar küçük hacimde zaten tedavide mümkün değil. Eğer baştan olması ğerektiği gibi olsaydı 2 gün kovada yaşamayı kaldırabilirlerdi.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dexterÇevrim Dışı

Kayıt: 27/06/2011
İl: Ankara
Mesaj: 26
dexterÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2011 00:00
Yazınız için teşekkür ederim mehmet bey,bugün dişilerin 2 si öldü erkekle diğer dişininde durumu baya kötü akvaryumcudan mikofish dıye ilaç aldım daha doğrusu o önerdi ama bir faydasını göremedim balıkların kuyruklarında beyazlama meydana geliyor en sonundada ters yüzmeye başlayım ölüyorlar dip çekimi yaptım yüzde 30 oranında ama faydası olmadı erkek yunusun dudaklarındada kabarma var çaresizce ölmelerini görmek acı veriyor onları aldıgımda 3 cm di şim 20 cm 3 yıldır bende akvaryumda sorunsuz yaşıyorlardı hayırlısı olsun artık. Slikon demişsiniz sista akvaryum slikonu kullandım akvaryumuda camcıda kuşak attırdım yardımlarınız için teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2011 00:09
Çağlar bey bazen ne yapsanız çözüm olmuyor buda bu durumlardan birisi sanırım.
 
Geçmiş olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZuckarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3259
ZuckarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2011 00:43
Çözüm olmaması gayet doğal çünkü balıklar hiç bir zaman formda olmadı. Hep nitrata ve nitrite maruz kaldılar zaten bağışıklık sistemleri kötü durumdaydı. Ne yaparsanız yapın 150 lt yunus olmaz ya tek kalana kadar ölür yada yanık kalır. Ayrıca aklım almıyor okadar büyüyen balık görsel olarakta 150 lt tankta güzel durmaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MehmetAbiÇevrim Dışı

Kayıt: 03/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 347
MehmetAbiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2011 01:17
[QUOTE=caglar06]Yazınız için teşekkür ederim mehmet bey,bugün dişilerin 2 si öldü erkekle diğer dişininde durumu baya kötü akvaryumcudan mikofish dıye ilaç aldım daha doğrusu o önerdi ama bir faydasını göremedim balıkların kuyruklarında beyazlama meydana geliyor en sonundada ters yüzmeye başlayım ölüyorlar dip çekimi yaptım yüzde 30 oranında ama faydası olmadı erkek yunusun dudaklarındada kabarma var çaresizce ölmelerini görmek acı veriyor onları aldıgımda 3 cm di şim 20 cm 3 yıldır bende akvaryumda sorunsuz yaşıyorlardı hayırlısı olsun artık. Slikon demişsiniz sista akvaryum slikonu kullandım akvaryumuda camcıda kuşak attırdım yardımlarınız için teşekkürler. [/QUOTE]

Çağlar Bey adınıza çok üzüldüm. Dip çekimi ve su değişimlerinizi günlük yapsaydınız keşke demeden edemiyorum. Kalan balıklarınız umarım kurtulur. Tank ısısını biraz yükseltin ve havalandırmayı olağanca yükseltmeye çalışın. Günlük %10, 2 günde bir %20 oranında su değişimini ihmal etmeyin. Sizin için en hayırlısı kalan balıklarınızın sağlığına kavuşmasına müteakip, tank ölçülerinize uygun sayı ve balık beslemek en güzeli olur kanaatindeyim. Emin olun balıklarınızı kaybetme sebebiniz oturmuş olan suyun bir anda değişmesinden kaynaklandı. Olmayan su kültürünüz balıklarınızın telef olmasının tek nedeni. Siz bugüne değin elinizden geldiği, maddi gücünüzün yettiği kadar balıklarınıza bakmayı başararak, 150 litrelik bir tankta 2 senede balıklarınızı 20cm kadar boylandırdınız. Bu inanın çok güzel bir rakam. 2 senelik tamamen oturmuş ve denitrifikasyon bakterilerine kadar oluşmuş bir tank içinde, hiç şüpheniz olmasın balıklarınız ne bir zehirlenmeye, nede olumsuz su şartlarında yaşadı. Tam tersine emin olun tankınızda nitrat dahi yok denecek kadar azdı.  Elinizin altında acil durumlar için her zaman küçük hacimlide olsa bir tank olması şart. Tekrar geçmiş olsun diyorum.

Tankınızı tertemiz sıfırdan kurduktan sonra gelin size orta karar bitkili güzel bir akvaryum kuralım. Canlılarınız hazır. Micariff Yellow Lepistesleriniz benden. Zamanla bitkilerinizi tamamlarsınız. Fazla değil bir kaç ay sonra vereceğim balıklar damızlık duruma gelir yavaş yavaş yavru alırsınız. İçerde canlı çoğalınca yine yavaş yavaş elden çıkarıp eksiklerinizi tamamlarsınız. Üzmeyin kendinizi siz onlar için elinizden geleni yaptığınıza ben canı gönülden inanıyorum...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dexterÇevrim Dışı

Kayıt: 27/06/2011
İl: Ankara
Mesaj: 26
dexterÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2011 13:45
Mehmet bey ilginiz için çok teşekkür ederim sizin gibi yardımsever hobiciler olduğu sürece bu hobi hiçbir zaman bitmez bende:),dip çekimini yapıyorum düzenli olarak suyun iyice dinlenmesini bekliyorum ısısınıda 28 e ayarladım hem dinlerdiğim suyun hemde tanktaki suyun bugun ilk defa yem yediler kapışarak biraz düzelme oldu gibi yunuslarda anlamadığım şu diğer balıklarda hiçbir şey yokken neden yunuslarım telef oldu. Şuanda her sonuç olur gibi ama ben durumlarının düzeleceğini düşünüyorum tankta havalandırmada gayet iyi çift motor taktım sonucunu bekleyip görcez bakalım. .

Abdullah bey sizi gayet iyi anlıyorum siteminizide ciddiye alıyorum fakat elimde bu imkanlar var o yüzden tankımı değiştiremedim ayrıca üniversite öğrencisiyim ankarada pek bulunamıyorum son senem bitsin sizlerinde yardımlarıyla güzel bir tank yaptırmayı ya da almayı düşünüyorum. Görsellikten bahsetmişsiniz erkek yunusumun kafa yapısı felan müthiş yada bana göre öyle hiçbir stres altında değillerdi bugune kadar her şey çok güzeldi tankta fazla balık olmadığı için gaget huzurlular 7 kerede yavru alma mutluluğuna eriştim uyarılarınızza dikkate alacam teşekkür ederim. .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir