Yunus, Sp, İceman, Demosoni ve sonunda Bemba, Golden Kasanga


fenrirÇevrim Dışı

Kayıt: 13/06/2011
İl: Balikesir
Mesaj: 478
fenrirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2011 01:55
Arkadaşlar belki bilgi belki tecrübe belki şansızlık ne diyeceğim bilmiyorum 30 gunluk araştırma sonucu yeniden akvaryumumu kurmaya karar verdim. 100-50-50 ölçülerinde 250lt bi akvaryumum vardı lifetech 838 1200lt bir dış filitre hava taşı şelale iç filitre, su hazırlıyıcılar, bakteri kültürü hazırlıyıcılar, tuzlar  masraf demedim sağlıklı olsun dedim. Yunuslar ile başladım. Çok stres yapıyorlar geniş yuzme alanı seviyorlar diye bilgi aldım midye kırığı kum aldım 1 hafta suyu hazırlmak için dinlendirdim ve 1 erkek 3 dişi yunus ekledim. İlk dişi yunusum 16cm iç parazitten dolayı kaybettim tecrübesizlik dedim yılmadım okudum araştırdım.
Yunuslarım bloat oldu, dış parazit oldu, iç parazit oldu, beyaz benek derken hastalıktan kurtulamadım. En sonunda tedaviyi bitirip sattım. Sp ve icamen aldım akvaryuma eklediğim günden sonra 3. gun mantar oldular tedavi ettim yılmadım, tam odur budur derken balıklarım iç parazit oldular. Artık kendime lanet olsun yeter yazık bu balıklara onlarda canlı dedim ve sattım. Lakin şöyle bir gerçek var.
15 gun önce aldığım (Bir Akvaristten aldım damızlık boylarda) Golden Kasanga ve Bemba türü balıklarımı alırken bana herkes berkay sen daha bir düzen oturtamadın bak 500tl para verdin bu tür balıklar hassastır sen icemanleri bile hasta ettin yapamazsın dediler. Gördümki hassas dedikleri balıklar o kadar sağlıklılarki bana 15 gunde hiç bir sorun çıkarmadı ver kasanga sürümden 2 dişi azına yumurta aldı.

Şimdi diyorumki binbir uğraş verdiğim yunuslarım sp lerim icamenlerim hasta oldu öldü ben o kadar üzüldüm ve şunu öğrendim arkadaşlar petshoplardaki balıklar iyice gözlemlemeden alınmamalı bunu artık 3 gundur çözdüm. Petshopum bana bir güzel hasta balıları sattı ardından ilaç sattı ve balıklar hastalandı verdiği ilaçlar hiçbir işe yaramadı forumda doğrularını okuyup tedavi ettim.
Pazartesi gunu bir arkadasım petshopçu seni aldatıyor kardesim kasıtlı olarak sana hasta balık satıyor dedi. İnanmadım iyi hadi gidip beraber balık alalım dedi gittik almaya. Petshopcu bana verdiği balıklar eve gittiğimde  bildiğiniz bloat ve dış parazit vardı ve arkadasım haklıydı 2 gunde balıkları tedavi ettim.
Arkadaşlar ben petshopcu arkadasa dünyanın parasını verdim ve üzüldüm. Giden paraya değil hasta olan ve ölen balıklarıma üzüldüm. Şimdi bunu daha iyi anlıyorum. Petshoptan balık alacaksanız ana tankınıza eklemeden 1-2 gun balıkları karantinada tutun ve dinlendirin. Ve imkanınız varsa akvarist arkadaslardan uygun fiyata daha sağlıklı ve guzel balıklar alabilirsiniz.
İyi akşamlar arkadaşlar
fenrir2011-07-07 01:57:30

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

koray_aÇevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 227
koray_aÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2011 02:26
Geçmiş olsun üzücü bir durum. Petshopların balık aldığı toptancıları gezme fırsatım oldu çoğu karantina süresini ya hiç beklemiyor yada kısa zamanda akvaryumculara dağatıyor eve gelincede balıklar pert. Dkkatimi çeken bir noktada tesisin birinde ufak bir alanı çamurlamışlar tubifex kurtları yığmışlar ve mezbahadan beter kokuyordu. Petshop işletenler yerli üreticilerden balık almaya yaraşmıyor ucuza temin edecekler belki fakat sonrasında ilaç ve tekrardan balık satamayacaklar. Çok kez düşündüm kirası düşük bir yerde ufak çaplı bir akvaryumcu açıp yerli üretim yapan arkadaşlardan balık temin edip hobicileri üzmeden bu işi yapayım fakat benden önce davranan arkadasım sayesinde gördümki ithal balık satın almayan akvaryumcuların malzeme satışlarınıda kesiyorlar hepsi birbirlerine bağlı. Her şeye eyw da malzeme satışınıda keseceksiniz bari balığı ithal değil yerli üreticiden alında hem memleketim insanı kazansın hemde bu camianın yüzü gülsün aslında 10 kişi toplanıp bir dükkan açmak lazım dükkan kendisini çevirsin şahısların kar yapması önemli değil en azından piyasayı çökertir kazık yemekten kurtuluruz bu iş yapılacaksada tek şahıs üzerine gizlice yapılacakki önümüzü kesmeye çalışanlar olmasın biraz delice evet katılıyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fenrirÇevrim Dışı

Kayıt: 13/06/2011
İl: Balikesir
Mesaj: 478
fenrirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2011 02:33
Artık öyle bir noktaya geldimki 250lt tankım boş ve balık eklemek istiyorum ama guvenip balık alamıyorum paranoyak oldum resmen....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MehmetAbiÇevrim Dışı

Kayıt: 03/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 347
MehmetAbiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2011 02:46
Bu bahsettiğiniz yeni bir durum değil Berkay bey. Bu strateji neredeyse tevhid-i tedrisat'tan beri böyle. Klasik petshop numaraları. Ankara'da hemen hemen her hafta gezer dolanır bakınırım yolum düştükçe, değişen bir şey yok hep aynı. Ne diyelim tekrar geçmiş olsun...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir