yunus göz şişmesi


profotoxÇevrim Dışı

Kayıt: 25/01/2012
İl: Antalya
Mesaj: 13
profotoxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2012 17:29
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:iki gözü birden şiş

Akvaryum Kapasitesi (litre):150

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:malavi türleri

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :1 hafta önce dip çekimi ve su değişimi yaptım.

balığın 2 gözü birden şiş dün geceden itibaran şiş durumda hareketleri normal nasıl bir tedavi uygulayabilirim yardımlarınızı bekliyorum saygılr...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oscarusÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/07/2011
İl: Sivas
Mesaj: 3332
oscarusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2012 17:34
GÖZ FIRLAMASI: Göz fırlaması bakteriyel bir hastalıktır. Genel olarak kalitesiz, uygun olmayan su şartları sebebiyle oluşur. Ayrıca, göz ve çevresinde meydana gelen, mantar benzeri rahatsızlıklar veya yaralanmalar sonucu bölgede oluşan enfeksiyonlar sebebiyle de ortaya çıkabilir. Bu yüzden, benzer rahatsızlıklardan sonra, balık tedavi edilmiş görülse bile gözlenmesi ve gerekirse ilaç tedavisine devam edilmesi faydalıdır. Temel belirtisi, gözün yuvasından dışarı çıkmaya başlamasıdır. Eğer zamanında müdahale edilmezse, göz tamamen yerinden çıkabilir ve hatta düşebilir. Göz fırlaması ölümcül bir rahatsızlık değildir. Göz düşse bile balık yaşamına devam edebilir. Ancak, göz çevresinde oluşan enfeksiyonun yayılma ve diğer organları da tehdit etme riski vardır.




Uygun şartlar oluşturulduğunda ve tedavi yapıldığında, göz normale dönecektir. Tedavisi için, öncelikle balık karantinaya alınmalıdır. Göz fırlaması bulaşıcı bir hastalık olmasa da, tedavi sürecinde hem balığın daha güvenli bir ortamda olmasına hem de tedavi sürecinde ilaç kullanımı ve su şartlarının belirlenmesine yardımcı olur. Eğer balık zaten izole bir akvaryumdaysa ve tedavi bu akvaryumda uygulanacaksa, ilk etapta büyük çaplı bir su değişimi yapılması ve suyun uygun koşullara getirilmesi yararlı olur. 
Göz fırlaması bakteriyel bir rahatsızlık olduğundan, antibiyotik kullanımı yeterli olur. Tedavi sürecinde ve sonrasında suyun temiz tutulması önemlidir.. Oluşumunun engellenmesi çok kolaydır; suyun uygun şartlarda ve temiz tutulması yeterlidir. Akvaryum suyuna düşük miktarda tuz eklenmesi de oluşumunu engelleyebilir. Ancak, temiz su kesinlikle önemlidir. Yüzgeç çürümesi ve göz fırlaması, balığınızın bulunduğu akvaryumun gerektiği kadar temiz olmadığının en belirgin işaretleridir. " oscarus2012-02-07 17:35:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertSEVERÇevrim Dışı

Kayıt: 19/08/2011
İl: Ankara
Mesaj: 97
MertSEVERÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2012 17:42
Şimdene gecmiş olsun dileyerek baslayım konuya umarım size yardımcı olabilirim. bende bir yunus besleyici olarak üzerlerinde nerden baksasınız 5 yıldır  araştırma yaptım ve hala devam ediyorum.
Göz fırlaması hastalığı deniliyor buna. Uygun olmayan su koşulları balığın göz sinirlerini ve damarlarını çürütüyor. Gözler fırlıyarak yerinden çıkıyor. Bu balığın diğer fonksiyonlarını etkilemiyor. Dropsi iç parazite bağlı bir hastalıktır. Kötü su koşullarından kaynaklanır. Sera Bactapur Direct ya da Azoo'nun Antı-Bacteria Tabs adıyla satılan ilacından kullanabilirsiniz. Nasıl kullanacağınız kutularında yazıyor. Diğer belirtiler ise , sallantı yüzme hareketleri göstermeleri,renklerinin koyulaşması, iştahlarının azalması ve en sonunda tamamen isteksiz bir durum almalarıdır.Hastalığı geç saptasanız bile, sera baktopur direct kullanılarak hastalıklı balıkları tedavi eder ve henüz saptanamamış olan balıkları hastalıklara karşı koruyabilirsiniz.
Kullanma talimatı:
50 litre akvaryum suyuna 1 hap koyunuz.
Tedavi süresince akvaryum suyunu iyice havalandırınız.
CO2 gübreleme sistemini kapatınız.Kömür filtresi kullanmayınız.
Üç gün sonra kısmen (%50 oranında) suyu yenileyiniz.Balıklar yine hastalık durumu gösteriyorsa, tedaviyi yenileyiniz.
Balıklar sağlıklı iseler,suyu değiştirten sonra sera aqutan ve nitrivec ile yeni su hazırlanır.Bu durum, sera baktopur direct kullanımı nedeniyle akvaryumdaki yararlı bakterilerin de yok edilmiş olmaları bakımından gereklidir.
Ayrıca sera super carbon ile fitreleme yapılmasını öneririz.
Hastalık ilerlemiş ise, sera bactopur direct hapını, akvaryum suyu ile doldurduğunuz iki litrelik kaba (örneğin küçük bir plastik leğen) atarak eritiniz.Hastalıklı balıkları 30 dakika bu kapta bulundurunuz ve sonra balıkları akvaryuma alınız.Sonra yoğun banyo suyunu dökünüz.Normal dozda akvaryum tedavilerini sürdürünüz.
Tedavi sona ermesinden sonra sera fishtamin kürü ile balıkların dirençlerini arttırınız.
Sera bactopur direct deniz suyu akvaryumundaki basit hayvancıklara yaramaz.Bu nedenle, hastalıklı balıkları yanlızca yoğun banyoda tedavi ediniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir