Yunus balıklarımda beyaz benek ve yaralanma.


MrBonusÇevrim Dışı

Kayıt: 23/04/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 69
MrBonusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2014 13:04
Fotoğraf:En kısa sürede ekleyeceğim.

Canlıdaki Belirtiler:Bir yunusumda beyaz benek mevcut gün geçtikçe ilerliyor. Diğer balığım ise iç parazit belirtileri gösteriyor.

Akvaryum Kapasitesi (litre):300 LT

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:Makrakanta, vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:Jebo 839

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :Haftalık %25 su değişimi, mikofish, kaya tuzu.



Bir balığımda beyaz benek görüldü ilk defa bende iken oldu bu konuda acemiyim açıkcası ilk defa hastalık geçiriyor balıklarım 1 yıldan bu yana. Diğer dişi yunusum da ise iç parazit görüldü karantina akvaryumuna alıp mikofish kullandım su ısısını yükselttim balığım düzeldi büyük ölçüde yem yemesinde vs sıkıntı kalmamıştı akvaryuma geri aldım bende  şimdi ise balığım tek tük yem yiyor ve kafasında yara çıktı karnı çökmeye başladı. diğer balığımda ise beyaz benek ilerliyor ve yem yemiyor netten araştırdığım kadarı ile diğer balıkların kovalamasından dolayı stresten olduğu yazıyordu güzelce beslensin diye diğer tankıma aldım orada kovalayan yok fakat yem yemiyor ve beyaz benek her geçen gün ilerliyor. Bir an önce geç olmadan müdahale etmek istiyorum fakat nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum..

Görüşleriniz ve ilginiz için şimdiden çok teşekkür ederim.. Vieja2014-03-14 14:18:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

meraklımÇevrim Dışı

Kayıt: 08/03/2012
İl: Gaziantep
Mesaj: 101
meraklımÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2014 13:19

Öncelikle geçmiş olsun kardeşim beyaz benek hastalıgı ani su sıcaklıgı degişimden kaynaklanan bir sorundur. karantina akvaryumuna alarak bakımını orada yapman lazım gerçi ana tankında beyaz benege yol açan bakteriler mevcuttur.. öncelikle akvaryum suyunu 30 dereceye kadar çıkar ve ekledigin su da aynı degerde olsun günlük su degişimleri yap % 30 gibi 1 yada 2 haftaya kadar hiç birşeyin kalmaz tabi benim sana gösterdigim yol tamamen dogal bir yöntem bu arada kaya tuzu ekmeyi sakın unutma ..... saglıklı hobiler....


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir