Yine canpet


becocumÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 125
becocumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2013 21:49
Şikayetin Nedeni: Para iadesi yapılmaması

Şikayet Edilen Kişi / Firmadan Alınan Cevap:  Canpet / Paranızı hesabınıza geri yükleyeceğiz diyip sonrasında hiçbir şey yapmadılar.

Olayın Detayları:  12 şubatta canpette kampanyalı bir dış filtre gördüm ve hemen aldım. Ya ben alırken gerekli açıklamalar yoktu veya ben o gazla açıklamalara dikkat etmemişim. İndirim sadece belli bir miktarda alırveriş yapanlar için geçerliymiş ama ürün satışa açık yani alışveriş yapmasanız da indirimli alabiliyorsunuz. Kredi kartımdan parayı çektiler fakat ortada ürün filan yok. Neyse olur böyle dedim çok üstünde durmadım müşteri hizmetlerine mesaj attım cevap veren olmadı. Sonra telefonla ulaşmaya çalıştım yine ulaşamadım. 5-10 gün sonra geri döndüler paranızı iade edeceğiz diye ben de tamam dedim. Fakat ne paramı geri alabildim ne sonraki attığım bir sürü mesaja cevap alabildim. Adamlar resmen dolandırıcı, paramı geri alabileceğimi düşünmüyorum bu konuyu açmamın sebebi birileri görsün ve benim düştüğüm hataya düşmesin. Bir sürü güzel ve güvenilir site var onları biraz araştırıp bulsunlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2013 06:23
Öncelikle geçmiş olsun,Bekir bey.
 
Umaraım paranızı en kısa sürede alırsınız ki duyumlarıma göre canpatte kimsenin parası kalmıyormuş.
 
Benim merak ettiğim konu canpet denen firma akvaryum.com sitemizde şikayetler bölümünde açık ara liğder bir firma bunca şikayeti okomuyormusunuz hala alışveriş yapıyorsunuz.
 
Lütfen beni yanlış anlamayın ama ben oradan alış veriş yapanlarda da kabahat buluyorum.
 
Nedenini yukarıda açıkladım fakat bir daha söyleyeyim bu kadar şikayetçi olunan firmayla hala neden ticaret yapıyorsunuz.
 
Sağlıklı hobiler dilerim tekrardan geçmiş olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pörtlekgözÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/11/2011
İl: Içel
Mesaj: 231
pörtlekgözÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2013 13:26
Merhaba,

Ben canpetten alışveriş yapıyorum ve yapmaya devam edeceğim. Milletin sattığı fiyatın çok altında ürün satıyorlar. JBL 2 kg tüp 415 tl, başka yerde 590 tl. Elbette buradan alacağım. Daha bir sürü örnek verilebilir, isteyen araştırsın. Ben bu tüpü iki aydır bekliyorum, çünkü ithalatçıda sorun olduğunu biliyorum. Sera aquatan ve algavec aldım ertesi gün geldi.

Para iadesi olmamıştır, doğrudur ama bu bankadan da kaynaklanabilir, ürün geç gelmiştir doğrudur ama bu ithalatçıdan da olabilir... Yani ne olduğunu bilemeden suçlamak çok da adil olmuyor.

Ebaydan ayakkabı aldım, ABD de UPS kaybetti, şimdi ebay dolandırıcı mı? amazondan kitap aldım, 8 haftada gönderdi, şimdi amazon üçkağıtçı mı? Hiç bir e-postama da cevap vermediler. Otomatik responselar hariç.

Daha öncede yazdım; bu tip yerler "real time online stock" çalışmazlar, çalışamazlar kimsede böyle bir  sermaye yok... amazonda bile yok.

Kitap alıyorum, Dvd alıyorum internetten tüm sitelerde böyle sıkıntılar olabiliyor. Hepsi hakkında bir sürü şikayet var... Bunlar da mı dolandırıcı...

Arkadaşlar, elbette canpet çok sıkıntılı bir yer ama eminim düzeltmeye çabalıyorlardır, çünkü eğer düzeltemezlerse pazar paylarını kaybedecekler. Bu kadar basit.

Bir de şu "bir dolu şikayet meselesi var". Arkadaşlar adamlar çok satıyor, çok şikayet alıyor. Az satan az şikayet alıyor. Bu ne canpeti üçkağıtçı yapar, ne de az satanı dürüst esnaf...

Şİmdi kimileri diyecek ki senin ne çıkarın var; ucuza ürün alıyorum herkes gibi,  başka da bir çıkarım yok. 

İmzamda HZ. ALİ'nin çok güzel bir sözü var; Görmediğini söyleme, koymadığını alma!

Son sözümde Fuzuli'den; sussam gönlüm razı değil, söylesem hükmü yok.

Bu canpet olayı umarım hepimizin yararına çözülür.


pörtlekgöz2013-03-19 13:27:50

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Murat T.Çevrim Dışı

Özel Üye
[B]9114,1[/B]
Kayıt: 24/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 813
Murat T.Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2013 13:37
Geçmiş olsu Bekir bey.Canpet in bulunduğu semtte oturuyorum. Bildiğim kadarıyla canpet kapatıyor.Paranız onlarda kalırmı kalmazmı bilmiyorum ama acele edin bence. Bugün tekrar dükkanlarına uğrayıp bakacağım, bilgilendirme yaparım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ada akvaryumÇevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 4
ada akvaryumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2013 13:40
Geçmiş olsun umarım zararınızı karşılarlar 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ismailneseÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 650
ismailneseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2013 15:18
Perşembe günü Canpet'e yunuslarım için tetra discus yem almaya gittim. Normalde yemimi farklı bir yerden internet üzerinden alıyorum ve hiç bir sıkıntı da yaşamıyorum. Her neyse nekadar diye sorduğumda kilosu 80 lira dediler. Dedim ne yaptınız ben bu yemi 4 liradan 100gr alıyorum deyince tamam 5 liradan verelim dediler. Tamam ozaman 200gr alayım dedim. Akabinde yeni tank kuruyorum açık siporax varmı dedim. Tabi var dediler. Önce başka markaların seramiklerini gösterdiler hayır dedim sera siporax ve 5lt istiyorum. Sonra ordaki arkadaş arkadan bir poşet içerisinde sera siporax getirdi ve litresini nekadardan verirsiniz, eğer piyasa ile aynı fiyat olacaksa uğraşmıyayım hepsini alabilirim dedim. Tabi bana 15dakika fiyat veremediler. Yan tarafa sordular oraya sordular ben de bu arada bekliyorum. Yetkiliye sormamız lazım dediler sorun piyasada şu kadar fiyatı açın internetten bakın dedim. Sonunda bir fiyat verdiler maşallah kapalı 1lt kutu halinde ondan daha ucuz teşekkür ederim dedim çıktım. Fiyatlar öyle abartıldığı kadar da ucuz falan değil. Benim evime yakın olduğu için gidebiliyorum ve kendilerinden birçok kez de alışveriş yapmış birisiyim. Açıkçası ben de kapanacağını düşünüyorum. Bunu niye anlattım.

1- Yıllardır bu işi yapacaksınız ve hangi ürün piyasada nekadar bilmeyeceksiniz ki bu üründe piyasada en çok satılan ürünlerden birtanesi.

2- Eğer ben bu siparişi internet üzerinden verseydim bana siporax diye başka markanın seramik halkasını mı göndereceklerdi.
ismailnese2013-03-19 15:19:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

becocumÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 125
becocumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2013 17:13
Öncelikle yanıt yazan arkadaşlara teşekkür ederim, açıkcası internetten çok alışveriş yaptım ama hepsi büyük sitelerdendi. İlk defa akvaryumu alınca ufak sitelere güvenip alışveriş yaptım. Petburada petafrika gibi ilk defa duyduğum sitelerden alışveriş yaptım sorunlar oldu ama geri dönüşler hepsiburada, hizlial gibi çok çok daha büyük sitelerden daha tatmin edici ve tüketici yararına oldu. Ben de bu tarz akvaryumcu, hobici sitelerine güven oluştu. O yüzden canpeti araştırmadan alışveriş yaptım burda hata bende. Tabi satmayacakları bir ürünü satışa koymaları da artık nedir bilemiyorum.

Bu tip yerlerin real time online stock tutamayacakları kısmına katılmıyorum. Az cok web sitesi işlerinden anlarım ve bir çok sitenin ürün girişini yaptım, ellerinde biten ürünlerin stoğunu tutmak ve bu stok listesinden internet ortamına günlük olarak giriş yapmak 10 dakikayı geçmez. Bu profesyoneliktir bunu yapmıyor olmaları onların işlerini iyi yapmadığı anlamına gelir. Ebay amazon(bazı ürünler hariç) gibi siteler kendileri satış yapmaz gittigidiyor gibi bir platform oluşturur çeşitli satıcıları bir araya getirir, satıcıların düzenli stok güncellemesini o yüzden takip edemezler. Adamların çok satıp çok sikayet alması kısmına gelince evet haklısınız yapılan satış, işlem hacmine göre belirli yüzdelerde sorun normaldir buradaki asıl mesele sorunların 1 aydan uzun sürede çözülmemiş olması ve bol bol yalan söyleniyor olması. Benim içerde kalan param 30 lira çok bir meblağ değil zaten meseleyi buraya yazmam da ilk mesajda belirttiğim gibi paramı geri alma umudu da değil, başkaları da okuyup fikir alsın sonra isterlerse alışveriş yapsın.
becocum2013-03-19 17:20:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Engin BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 63
Engin BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2013 19:04
Dostum öncelikle geçmiş olsun. Şimdi orada dukyanı çeviren 2 arkadaşta işten cıktı. Kısacası dükyanda suan bi boşluk var. Sorun ondan kaynaklanıyor dıe dusunuyorum. Tekrardan geçmiş olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kaelthasÇevrim Dışı

Kayıt: 18/11/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 97
kaelthasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2013 13:31
 Bu firma ilgili maduriyetimden dolayı bende araştırma yapıyorum. İnanılmaz bir bilgi kirliliği var.
Bir forumda "kapatıyor" yazıyor, öbüründe "taşınıyor" yazıyor. Birisi diyorki "el değiştirmiş" öbüründe "işçiler çıkmış" yazıyor. Ben kendi çabamla firma sahibinin adını ve telefon numarasını buldum.
 Sizin paranızı karşılığında mal beyan edip elinizden almaları ve paranızı geri vermemeleri dolandırıcılık olarak kabul ediliyor. İnternet kanalı ile yapılmışsa bu bilişim suçlarına giriyor diye öğrendim ben, bu konuda kesin değiliz ama henüz bir emniyet mensubu ile konuşmadım..
 İstanbuldaysanız eğer Vatan Caddesinde'ki emniyet müdürlüğünde bilişim suçları bölümü var. Elinizde parayı yatırdığınıza dair dekont/belge vb. ile gidip şikayetçi oluyorsunuz. Kendisini ifadeye çağırıyorlar. İfadesinde tutarsızlık/tatminsizlik/sorunu çözememe gibi bir sonuca varılırsa hakkında soruşturma açılıyor. Öğrendiğim kadarıyla böyleymiş. Mesleğimden dolayı uygun bir zaman kolluyorum, en kısa sürede gidicem.
 Bunun dışında bu canpet kaydı kuydu olan bir şirket ise bulunduğunuz semtin tüketici hakem heyetine şikayetçi olabilirsiniz ama bu o zaman adli bir davaya dönüşmez, yaptırım gücü daha zayıf olur.
 
kaelthas2013-03-20 13:35:40

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

becocumÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 125
becocumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2013 14:16
Malesef Ankara'dayım, burda olsalar üşenmez giderdim ama şu an ne telefonla ulaşılabiliyor ne de mesajla o yüzden daha da uğraşmak istemiyorum açıkcası.
Az önce telefonla ulaştım muhasebedeki arkadaşa iletirim dediler, bakalım kısmet.
becocum2013-03-20 14:19:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

osman0660Çevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2008
İl: Ankara
Mesaj: 440
osman0660Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2013 15:08
Ben canpet şikayetlerini okumakdan bıkdım siz sipariş vermekden bıkmadınız bir sürü düzgün firma var bu kadar şikayet varken daha alışveriş yapmayı mantıksız buluyorum bu firmadan 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir