Yeşil Su Ve Kuru Maya


fateÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 919
fateÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2015 14:17
İyi Günler,

Tankımda yavaş yavaş ortaya çıkan ve orta seviye sayılacak yeşil su sorunum var. 3 gün boyunca akvaryumun etrafını gazete kağıtları ile sardım. Ciddi bir azalma oldu, ancak tamamen temizlenmedi. Forumda soruna çare ararken bir üyenin aşağıda yer aldığı gibi kuru maya katarak sorunu çözdüğünü gördüm. Bu teknik gerçekten işe yarıyor mu?
Akvaryumda bitkiler-zebra danio - ramshornlar ve karidesler var. Mayanın bunlara bir etkisi olur mu?

Herkese şimdiden teşekkürlerimi iletirim.





[QUOTE]Yeşil su sorununu bende yaşadım. Sivri akıllık yapıp denizden cüce karıdesler yakalayıp melek balıklarıma canlı yem yaptım aklımca. İşte bu olaydan üç dört gün sonra yeşil su sorunuyla karşılaştım. Araştırmadığım sormadığım yer ve kimse kalmadı. En son yurt dışından uv cihazı bile ısmarladım. Ancak birgün kafamda bir şimşek çaktı.yeşil suyu yaratan bir bakteri.hamur mayasıda faydalı bir bakteri.faydalı bakteriler belki bunları yer temizler diye düşündüm. bir deneyeyim bakalım ne olacak dedim. Herkesin bildiği kuru hamur mayası hani şu karbondioksit yapımında kullandığımız maya bir çay kaşığının yaklaşık onda biri kadarını ılık su da eritim akvaryumun içine döktüm. Bu arada belirteyim akvaryumum net 200 litre su alıyor. Fazla kullanırsam suyu bulandırı beyazlatır diyerek bu kadar az miktarda kullandım. Ama sonuç harika. Yaklaşık 4 saat sonra yeşillenme bir miktar azaldığını farkettim. 8 saat sonra ise yarı yarıya azaldı. Yaklaşık 16 saat kadar sonra ise yeşil sudan eser kalmadı. Ertesi günü farkedilemeyecek kadar beyaz bir sislilik kaldı sadece. Bu sisliligin ölen yeşil su bakterilerinin oldugunu tahmin ediyorum.üç gün sonra ise o beyaz sislilik de gitti suyum prıl pırıl oldu. Yaklasık 4 ay oldu bunu yapalı. Bir daha yeşil su olayıyla karşılaşmadım. Sonuç mükemmel.[/QUOTE]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hobiciakvaristÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 526
hobiciakvaristÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2015 16:40
Gökhan Bey,

Akvaryumunuz kaç litre?

"Bu sisliligin ölen yeşil su bakterilerinin oldugunu tahmin ediyorum." sislilik ölen bakterilerden değil ciddi sayıda çoğalan bakterilerden kaynaklanıyor. Bunlar ölecekler ve suyunuzda amonyak sıçramasına neden olacaklar. Bu aşamada su değişimi yapmazsanız ve filtreleme kapasiteniz yetersiz kalırsa balıklarınıza zarar gelebilir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fateÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 919
fateÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2015 08:33
Akvaryumum 200 litre.
jbl e901 dış filtre var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir