Yeniden başlamak


PARLIAMENTÇevrim Dışı

Kayıt: 22/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 49
PARLIAMENTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2008 23:31

 8 sene önce son derece amatör olarak canlı doğuranlar ile başlayıp askerlik dolayısyla talan olan sevdama daha profesyonel olarak yeniden niyetlendim ve bu konuda siz değerli arkadaşların yardımlarınızı istiyorum. Yaklaşık olarak 3 haftadır beslemek istediğim malawi cichlidlerini forum lardan ve makalelerden inceliyorum;bunlar her ne kadar genel olarak bir fikir versede pek tecrübem olmayan bu konuda sizlerin yardımına ihtiyaç duyuyorum.

100*40*50 ebatların da bir tankta sülfür kafa ,azur,yunus,s. Prenses 1e2d olarak beslemeyi düşünüyorum. Atman3335 dış filtre ve tetra ht200 ısıtıcı bu akvaryum için yeterli olur mu.Filtre uzun zamandır çalışmıyordu temizliğini nasıl sağlayabiliriz. Kum konusunda kararsız kaldım genel olarak parlama yapmayacak 2mm kum öneriliyor tavsiye edebileceğiniz kum var mı? yüksek ph'ın tamponlanması için kumun altına serilecek mercan kırıklarını ne oranda kullanmalıyız .
     Suyun hazırlanmasın da metilen mavisini ne oranda kullanmalıyız ve bu işlemlerden sonra  suyun biyolojik dengesi ne zaman oturmuş olur;balıklarımızı ne zaman tank'a ekleyebiliriz.İlgi ve alakanız için şimdiden teşekkür ederim.
PARLIAMENT2008-03-24 09:45:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DemonicÇevrim Dışı

Kayıt: 05/06/2007
İl: Denizli
Mesaj: 72
DemonicÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2008 00:03
Filtre ve ısıtıcı bence yeterli olacaktır.
Suyu hazırlarken metilen mavisi kullanmanıza gerek yok. Akvaryumun içine koyacağınız aksesuarları dezenfekte etmek için metilen mavisi koyulmuş ayrı bir suda bekletebilirsiniz.
Akvaryumun suyunu hazırlamak için Sera Aquatan veya benzeri bir "su düzenleyici" koymalısınız. Sudaki kloru ve ağır metalleri etkisizleştirir.
Filtreyi çalıştırdıktan sonra bakteri kültürü eklerseniz iyi olur. Suyun uygun hale gelmesini hızlandırmak için hastalık olmadığını bildiğiniz eski bir akvaryumdan su aşılayabilirsiniz. 

Aşağıdaki makalede ayrıntılı olarak anlatılıyor:
http://www.akvaryum.com/makale.asp?id=21&alt_kat=197

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir