Yeni üyeyim bitkili melek tankı kurmak istiyorum.


drama212Çevrim Dışı

Kayıt: 12/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 117
drama212Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2011 22:01
Öncelikle herkese merhaba. Aranıza yeni katıldım. Bir süredir low-tech bitkili bir tank kurabilmek için araştırma yapıyorum. ''Yeni başlayanlar buraya'' konusunu baştan sona okudum. Bir çok bilgi edindim fakat terddütlerim var ve biraz kafam karışmadı değil. Yardımlarınıza çok ihtiyacım var.
Besleyeceğim tür kesinlikle melek olacak. Henüz tank da edinmedim. Cama cam yaptırıp üzerine armatür almayı düşünüyorum. (Çok maliyetli olmazsa). Çok fazla balığım olmayacak 6-7 tane melek ve belki 5-6 neon yada lepistes. Çok aşırı bitki de düşünmüyorum. Aklımdaki şekil ortada genişçe bir kök kenarda güzel bir kaya diğer kenarda geniş yapraklı bitkiler ve kayanın arkasında birkaç kök saz. 
Öncelikle 60x45x40 ölçüsünde bir tank yaptırmayı düşünüyorum. Kaç mm cam kullanmalıyım? Kayıt kuşak gerekirmi? Çok meleğim olmayacağı için bu ebat sıkıntı olmaz diye düşündüm ama yanlış mı düşünüyorum? Siz nasıl bir tank tavsiye edersiniz?
Böyle bir tanka kaç watt ışık gerekir? Ben biraz araştırdım şu armatür uygun gibi maddi açıdan malum öğrenciyim. Bütçemi çok zorlayamam. ''T8 KAPAK 15Wx2 60 CM'' (biri mavi biri beyazmış) Uygunmudur? Siz ne önerirsiniz?
Bitki konusunda tecrübem yok. Hangi bitkileri kullanmam doğru olur. CO2 kullanmayacağım. Beni zorlamayacak bitki isimleri verirseniz çok sevinirim.
Hava yani oksijen vermem gerekirmi. Çok fazla bitki olmasından korktuğum için oksijen yetersiz kalabilirmi diye tereddüt ettim.  Mximum 10 kök bitki olacak bu bitkiler balıkların oksijenini sağlarmı? Bazı arkadaşlar yüzeyin dalgalanması yeterli olur demişler. Kafam karıştı yüzey dalgalanması nasıl nasıl olacak? 
Filtre olarak böyle bir akvaryuma nasıl bir filtre önerirsiniz? İç filtreler olmaz mı? İlle dış filtre gerekirse uygun fiyatlı bir marka önerirmisiniz?
Tabanda torf üzerine kedi kumu üzerine dere kumu yada hegan kum düşünüyorum ne dersiniz?

Cevaplarınızı bekliyorum. Akvaryumun her aşamasını burdan yayınlamayı düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler.

drama2122011-09-12 22:15:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

milamberÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 590
milamberÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2011 22:21
  Hakan bey merhaba,öncelikle aramıza hoşgeldiniz.Eğer yetişkin melek balıkları almayı düşünüyorsanız özellikle eş tutma gibi bir durumda bu ebatda bir akvaryumda sıkıntı yaşayabilirsiniz, melek balıkları genelde sakin hayvanlar olsalarda eş tutan çiftler bölgeci olup özellikle kendi türüne karşı oldukça agresif olabilmekteler.Ancak yavru yada damızlık altı boylarda balıklarda bu akvaryumda sıkıntı yaşıyacağınızı zanetmiyorum.Filitre olarak ise iç filitre yerine hava motoruyla çalışan sünger(pipo) filitrelerden önerebilirim o akvaryum için.Bitki olarak sert yapraklı bitkileri kullanmanızı tavsiye ederim anubias olabilir mesela criptoda olabilir yada sizin zevkinize uygun farklı bitkilerde, umarım yardımcı olabilmişimdir saygılarımla...
Size fikir vermesi açısından benim akvaryumumdan bir kare ekliyorum.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

drama212Çevrim Dışı

Kayıt: 12/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 117
drama212Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2011 22:51
Teşekkür ederim. 6-7 tane damızlık altı melek alıp eş tutturmak istiyorum. Eş  tutunca tek çifte de indirebilirim. Umarım sorun olmaz. Pipo filtre biyolojik olarak yeterli olur mu?

Başka cevap veren yokmu?
drama2122011-09-13 16:57:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

milamberÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 590
milamberÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2011 13:08
Merhaba Hakan bey,bir sorun olucağını zannetmiyorum.İyibir sünger filitre yeterli olucaktır,eğer isterseniz askı şeklinde kulanılan şelale filitrelerede bakabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir