Yeni Tankta Dış Parazit


BuR0cKÇevrim Dışı

Kayıt: 19/11/2011
İl: Bursa
Mesaj: 326
BuR0cKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2012 02:06
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:
Dış parazit olduğunu düşünüyorum, ufak beyaz benekler var ve balıklar kum ve kayalara sürtünüyor.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 200

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 1e4d sarı prenses  -  1e6d iceman  -  Geçici olarak duran 20 kadar 2-3 cm green terror yavruları var.

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Sıcaklık 29 derece

Filitrasyon: fluval 205 dış filtre  -  atman 201 iç filtre  dış filtre de karbon seramik ve biyolojik sünger kullanıyorum.

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Metilen mavisi 10 damla  -  Kaya tuzu 2 yemek kaşığı

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Haftada 1 %20 su değişimi akvaryum kurulalı 15 gün oldu yeni balıklarımın tanktaki 5. günü ve dış parazite yakalandıklarını farkettim tedavi olarak metilen mavisi, kaya tuzu ve ısıyı yükselttim ilk olarak çok fazla kimyasal kullanmadan balıkları bu şekilde sağlıklarına kavuşturabileceğimi düşünüyorum çünkü henüz yeni yeni ufak noktacıklar oluşmaya başlamış durumda. Eğer sizin de önerileriniz varsa onları bekliyorum bir de balıklarım henüz tanka alışmadan böyle bir hastalık geçirdikleri için hastalığı atlattıktan sonra strese girip çiftleşme ya da başka sağlık sorunları yaşayabilirler mi ? Akvaryumumla ilgili bilgileri aşağıda veriyorum herkese şimdiden çok teşekkürler..

Akvaryumda yapay hiç bir şey kullanmamaya özen gösterdim ve kayalarla mağaralar oluşturdum.
BuR0cK2012-05-24 13:02:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ClffÇevrim Dışı

Kayıt: 04/03/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 341
ClffÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2012 02:56
İç filtre yerine haftada bir dip çekimi bana göre daha sağlıklı bunu çözmek için.Çünkü iç filtreyi kapattığınızda çektiği pislikleri tekrar suya bırakıyor gözle görülmese bile.Suyun içindeki pislik yine akvaryumun içinde (İç filtre içinde) bir süngerde veya elyafta toplu halde duruyor yine suya salınım yapıyor azda olsa.Birde kumda önemli ince kum tavsiye ediyorum.Haftada bir dip çekimlerinde kaya tuzuna devam edin yine.Ayda birde asiti alınmış maden suyu ekleyin akvaryumunuza 1 şişe faydasını görürsünüz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BuR0cKÇevrim Dışı

Kayıt: 19/11/2011
İl: Bursa
Mesaj: 326
BuR0cKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2012 03:13
[QUOTE=Culfa]İç filtre yerine haftada bir dip çekimi bana göre daha sağlıklı bunu çözmek için.Çünkü iç filtreyi kapattığınızda çektiği pislikleri tekrar suya bırakıyor gözle görülmese bile.Suyun içindeki pislik yine akvaryumun içinde (İç filtre içinde) bir süngerde veya elyafta toplu halde duruyor yine suya salınım yapıyor azda olsa.Birde kumda önemli ince kum tavsiye ediyorum.Haftada bir dip çekimlerinde kaya tuzuna devam edin yine.Ayda birde asiti alınmış maden suyu ekleyin akvaryumunuza 1 şişe faydasını görürsünüz.[/QUOTE]

Maden suyunun tam olarak nasıl bir yararı var bilmiyorum ama bir kaç yerde okumuştum biraz daha detaylı araştırıp uygulayabilirim. İç filtre konusunda aslında haklısınız, ben iç filtreyi hava motoru kullanmadığım için oksijen takviyesi amaçlı kullanıyorum fakat süngerde tortular oluyor dediğiniz gibi yalnızca kafa motoru olarak kullanılabilir aslında bunu deneyeceğim. Siyah hagen quartz kum kullanıyorum çok ince bir kum değil ama kalın da değiş balıklar rahatlıkla ağızlarında taşıyabiliyor dip çekimlerini daha titizlikle yapmam da fayda var anladığım kadarıyla. Teşekkürler yorum için.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir