Yeni midas bir gecede flowerhornu terbiye etti


Koray BalcıÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/08/2010
İl: Batman
Mesaj: 534
Koray BalcıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2014 11:03
Şahsen benim amacım sizi yargılamak değildi Aydın Bey. Dilim döndüğünce ne demek istediğimi anlatmaya calıstım. Kalbinizi kırmak veya sizi gücendirmek istemem. Anladığım kadarı ile siz en azından benim ne demek istediğimi anlamışsınız, bu da kafi. Çabanızı anlıyorum,bütün balıklarınızın hep birlikte bir renk cümbüşü oluşturdaklarını ve bu görüntünün hoşunuza gittiğini de anlıyorum fakat şahsım adına dile getirmeye calıştığım şey bu güzel görüntünün altında bazı dikkate değer sakıncaların yatıyor olduğu idi. Maksat sadece uyarıydı. Sürç-i Lisan ettiysem affola. Saygılar.

Not: zaten ilk yazdığım yazıyı da muhtemelen bir mod tekrar düzenleyerek yaptıgım benzetmeyi silmiş 
Koray Balcı2014-05-29 11:09:28

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Aydın ÖzdemirÇevrim Dışı

Kayıt: 01/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 250
Aydın ÖzdemirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2014 23:13
Ben flowerhornun nasil olabilecegini gayet iyi biliyorum arkadaslar. Sadece canli olarak gormedim hic. Keske nasip olsa da koca kafali bi flowerhornun kafasini sevmeye calisirken elimi isirsa. Akvaryumum hacimsiz farkindayim, hayvanlar daha cok alana ihtiyac duyuyorlar onun da farkindayim ve 3 ton akvaryumu yaptigimda o hacime uygun baliklar alacagima ve asiriya kacmayacagima emin olabilirsiniz. Aileden saydigim baliklarimin hicbirine kiyamam su anda 18 balik var ve buyuk akvaryuma kurduktan sonra da 10 balik maksimum ekleyecegim. Umarim bunlarin yaninda bir adet de midas sorun cikarmaz. Saygilar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GargameLÇevrim Dışı

Kayıt: 07/03/2014
İl: Konya
Mesaj: 1033
GargameLÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2014 23:59
[QUOTE=Aydın Özdemir] Ben flowerhornun nasil olabilecegini gayet iyi biliyorum arkadaslar. Sadece canli olarak gormedim hic. Keske nasip olsa da koca kafali bi flowerhornun kafasini sevmeye calisirken elimi isirsa. Akvaryumum hacimsiz farkindayim, hayvanlar daha cok alana ihtiyac duyuyorlar onun da farkindayim ve 3 ton akvaryumu yaptigimda o hacime uygun baliklar alacagima ve asiriya kacmayacagima emin olabilirsiniz. Aileden saydigim baliklarimin hicbirine kiyamam su anda 18 balik var ve buyuk akvaryuma kurduktan sonra da 10 balik maksimum ekleyecegim. Umarim bunlarin yaninda bir adet de midas sorun cikarmaz. Saygilar[/QUOTE]

Anlayışınız ve beni anladığınız için teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

egouardÇevrim Dışı

Kayıt: 11/06/2012
İl: Bursa
Mesaj: 1213
egouardÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2014 16:30
[QUOTE=Aydın Özdemir] Arkadaşlar öncelikle (ve özellikle Koray beyin yazısını) yazdıklarınızı dikkatle okudum ve hepinizin 'benden daha tecrübeli olabilirsiniz fakat benim tecrübelerime sahip değilsiniz' yazısını yanlış yorumladığınızı gördüm öncelikle Koray bey gibi örnekleyecek olursam; siz yıllardır halısaha maçlarında yalnızca forvette oynamışsınızdır ve uzun süredir de futbolla ilgileniyorsunuzdur fakat ben 10 defa kaleye geçip sizin sahip olmadığınız 'ENGİN' kalecilik tecrübelerine sahip olmuşsunuzdur. Öyle de olmaz genelde lakin yıllarca koşup çalışıp çabalayıp didinirler, ben bir vururum gol olur (deyimi yerindeyse,, kendimi egolarımı tutamadımmmm!!) 
Gelelim esas konuya, Midas Flowerhornumla Oscarımı hırpaladı fakat Oscar ve Flowerhornun ilk baş ettikleri kavga gibi sonradan düzelirler mi diye düşünüp size sormak istedim. Flowerhorn ve Oscar birbirlerinin yanına geldiğinde yanlışlıkla birbirlerine çarpıyorlar ve yanyana gezmeye başlıyorlar aralarında hiç kavga olmuyor. Büyük sarı prenses arada çiftleşecekken MALAWİ cinslerine sataşıyor ve YEMEKLERDEN SONRA 1 dklik flowerhorn ve 3 yunusun kovalamacası oluyor o kadar. Akvayumda balıklarıma zarar gelmesin diye hepsinin saklanabilecekleri yerler oluşturdum 1 cm sarı prenses yavrusu arkadaşım almadığı için akvaryuma geri attım ve ona bile zarar gelmiyor, bir gün olur da deprem olur akvaryum yıkılır bütün balıklarım ölür veya bir gün Flowerhorn çıldırır balıklarımı öldürür aynı ihtimal, Flowerhorn en fazla Oscarı öldürebilir saklanacak yeri olmadığı için fakat yeltendiği an Oscar zaten akvaryumcuya verilir. 
Flowerhornumun kafası yerine geldi, 10 cm iken de çok hoş bir kafası vardı şu an da kendisine yakışan şık bir kafası var. Akvaryum yetersiz olabilir, hayvan yanık kalmış olabilir, 1.5-2 yıllık en değerli balığımı yakında yapacağım 3 ton akvaryumda Platinium Arowana(farazi söylüyorum öyle bir balığı 'engin' kaynaklarımla getirebileceğimden değil) rahatsız ederse gidecek isim yine Arowanadır.

Ben bu hobide yeni değilim, her boş bulunduğumda, bir yere gidip işimi bitirdiğimde oradaki akvaryumcuları sora sora bulurum ve incelerim, şu zamana kadar kafalı flowerhorn görmedim, hatta benimkinden büyük kafalı balık dahi görmedim.


Balıklarımın huzuru kaçtığı an benim de huzurum kaçar, saygılar.
[/QUOTE]

Bazı dediklerinize katılsamda aklıma yatmayan yorumlarınızda var.
Örneğin deprem olsada aynı şey birlikte baksamda aynı şey diyorsunuz.Bildiğiniz üzere depremin önüne geçmemiz veya önceden öğrenmemiz mümkün değil.Deprem bir doğa olayı.Ancak uyumlu olmayan balıkları bir arada bulundurmak doğa sayesinde değil sizin sayenizde oluyor.

Depremin önüne geçemezsiniz.Ancak yaralanmaların önüne geçebilirsiniz.Tabi bu dediklerim geçmek isteyenlere.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Aydın ÖzdemirÇevrim Dışı

Kayıt: 01/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 250
Aydın ÖzdemirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2014 04:47
Deprem olup balıklarımın ölme olasılığı ile flowerhornun balıklarımı öldürme olasılığı aynı demeye çalıştım çünkü akvaryumda oscar hariç hepsinin flowerhornun giremeyeceği büyüklükte saklanma alanları var. Hatta şu kadar ki depremdir her an olabilir, demek ki flowerhorn da her an öldürebilir diye düşünebilirsiniz(ki dediklerimi bi bu şekilde saptırmadığınız kaldı), flowerhorn kendisinin üç katı taşları kaldıramadığı müddetçe deprem olasılığından daha az ihtimalli diyebilirim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hhmusicÇevrim Dışı

Kayıt: 10/01/2010
İl: Ankara
Mesaj: 56
hhmusicÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2014 14:37
Astronotla flowerhornu çıkarsanız akvaryum tadından yenmez, dekorda biraz mbuna dekoru ama yinede güzel olur, saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir