Yeni lepistes beslemeye başladım.


hia16Çevrim Dışı

Kayıt: 10/09/2013
İl: Bursa
Mesaj: 105
hia16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2013 22:27
Öncelikle iyi akşamlar . İlk defa Cumartesi günü 2 tane lepistes aldım 1 erkek 1 dişi  tanıdıktan aldıgım yaklasık 30 santimlik  7.5 litre alıyor 2 parmakta bosluk bıraktıgım akvaryumun içine  yerleştirdim. tabi bundan önce akvaryumu ve içindekileri bol sıcak suyla  yıkadıktan sonra suyu yerlestırdım içine  aldıgım balıklar ıcın tuzdan kırıp yarısı cıvarını attım .Daha sonra yaklasık 2 saat bekledikten sonra içine azcık kendı suyu ıle beraber koydum zarar vermeden. ama erkek olan 12 saat olmadan dişi ise 36 saat olmadan öldü. Cok üzüldüm araştırmalar yaptım fakat ben komple hata yaptıgımı fark ettim. Ve yeni 2 dişi 1 erkek balık aldım bunlar aldıgım önceki 2 balıktan daha dinç biraz daha gençler. 

Şu anda  7.5 litlerik akvaryum içinde 1 tane 75W ısıtıcı  1 tane küçük ufak bi iç su motoru var su cıkan yerını yukarıda tutup kopürcükler oluşturdum daha iyi olur diye.1 tane siyah delikli kaya gibi bi taş bi kac tane deniz kabugu ufaklarından ve zeminde renkli ufak taşlar var ama yemler aralarına giriyor ve balıklar yiyemiyor. 2 tür balık yemi aldım 1 tanesi siyah ufak gercekten kotu kokan :D  digeri ise pul seklinde . Ve son olarak 2 dişi 1 erkek balıgım var ve gayet iyi durumdalar dişiler kacıyor erkek peşlerinde :). 

İşten cıkmak üzereyim  oyuzden  pek param yok  ama cok  lepistes istedigim için  60 lira harcadım 3 günde :) ve su anda bu bile zorladı. Ama araştırdıkça fark ettim gercekten emek ve maddiyat isteyen bi işmiş. Çok şey gerekıyor. 


Alabilirsem oda 1 hafta belkı 10 günü gecebilir 70 cm civarı bi akvaryum almak en fazla bu aralar bunu alabilirim. Ve dibini midye kırıgı ile doldurmak istiyorum en azından yemleri yerdende yiyebilsinler diye . ve 1 tane çöpçü ve vatoz almak istiyorum .

KUSURA BAKMAYIN ÇOK UZUN OLDU AMA DETAYLI ANLATMAK İSTEDİM. Sizden bekledigim yardım acaba şu anda balıklarım için ne yapmalıyım ? ( minimum masrafla) dediklerim dogru yolmu ? Ne Tavsiye edebilirsiniz ? Balıklarımın türünü bilmiyorum ama dişisi gri renkte ve kuyrugu biraz renkli erkek turuncu üçgen kuyruklu Fotolarını yarın Akşama atıcam su anda imkanım yok .

Amacım üreticilik değil veya maddi kazanç sağlamak değil. İstedigim az balıkla kendi balıklarımı Çogaltmak bence böylesi daha zevkli :) 
Şimdikten Teşekkürler Yazımda ve konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim. 
Yaşım 21 ve Bursada yaşıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

frezya3Çevrim Dışı

Kayıt: 31/08/2013
İl: Konya
Mesaj: 173
frezya3Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2013 22:39
Bende bi arkadaştan elodea  alacağım büyüdükçe size gönderirim size tavsiyem akvaryum çok pahalı oluyor bir camcıda kesinlikle akvaryum silikonu olmalı çünkü diğer normal silikonlar suda çözünüp balığı zehirleye biliyor bi akvaryum silikonu alarak ve bi camcıda yarı fiyatına kadar yaptıra bilirsiniz

Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hia16Çevrim Dışı

Kayıt: 10/09/2013
İl: Bursa
Mesaj: 105
hia16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2013 09:51
Ben aynı fiyata gelir sanıyordum araştırıcam teşekkürler :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir