Yeni Kurulum, Eski Akvaryum


2mm2Çevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2012
Mesaj: 5
2mm2Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2012 22:42
Arkadaşlar 250 litrelik akvaryum yaptırdım. Fotoğraflar aşağıda mevcut. Taşıma esnasında çok ufak bir kırık meydana geldi ama en üst köşede meydana geldiğinden pek önemli olacağını sanmıyorum. 250 litreyi koyacağım mobilya aşağıda fotoğrafı mevcut. Üzerine  sert bir tahta, üzerine dış filtrelemede kullanılan kalın bir strafor ve akvaryumu yerleştireceğim. Eski akvaryumum 50 litre, yarısını boşaltıp başka bir yere almak istiyorum. Sonra boşalttığım suyu tekrar üzerine eklemeyi düşünüyorum. Bu arada akvaryumun çevresini kapatıp, balıkların strese girmesini önleyeceğim. Şu an ufak akvaryumun bulunduğu yere büyük akvaryumu koyacağım, suyunu koyduktan sonra bakteri kültürü için ve suyun dinlenmesi için bekleyeceğim. Jebo 835 marka dış filtrem var, 250 litre için yeterli olur mu? Ayrıca biyolojik dönüşüm için içindeki malzemeleri ne olarak almalıyım? 2 yıldan fazladır değişmediler çünkü. Son olarak Eheim 200 adlı hava motorum var. Bir kaç yıldır aktif kullanımdaydı, babam içindeki o pompa gibi şeylerin değişmesi gerektiğini söyledi. Bu mümkün müdür? Okuduğunuz için teşekkür ederim.




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ThEmre55Çevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 226
ThEmre55Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2012 01:11
Murat bey öncelikle akvaryumunuz hayırlı olsun. İçine su doldurup deneyerek çatlağın etkisinin ne kadar olduğuna bir bakın derim. Sonuçta evin içinde 250 lt su ile duracak. O beyaz mobilyanın üzerine koyacaksanız büyük akvaryumu bence tartmayacaktır. Eğer imkanınız varsa yeni bir masa yaptırın yada imkanınız yoksada elinizdekini güçlendirmeye bakın. Dış filtrelerde sadece karbon değiştirilir genelde, biolojik süngeri ve zeoliti yıkamayla temizleyebilirsiniz. Ama yinede karar sizin hepsini yenide alabilirsiniz burada maddi durum konuşur. Hava pompanızda performans kaybı yoksa kullanabilirsiniz içinden bir şey değiştirene kadar yenisini de almak daha kolaydır. Sağlıklı balıklar dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

2mm2Çevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2012
Mesaj: 5
2mm2Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2012 22:03
Teşekkür ederim  yorumunuz için. Ama mobilyacı ve akvaryumcumun yorumu kiloyu tartacağı yönünde. 1-2 bilir kişi de onayladı. Çünkü merkez noktaları da ortaya yakın olduğundan tartar dediler. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir