Yeni kurulum - LSS Discus - İlk deneyim


HobiCi06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/07/2007
İl: Ankara
Mesaj: 636
HobiCi06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2016 01:44
Gozdeki siskinlik tehlikeli bir parazittir. Ayni durum benim melek baligimdada olustu su kirliliginden vs. Diye soyleniyor aksine su ile alakasi yok bence benim akvaryumun suyu cok temizdi sizinde oyle gorunuyor.
Baktopur,microfish,tetra ilaclarini sirasiyla kullandim 1 ay boyunca fayda vermedi benim baliga malefes gecen hafta kaybettim hafife almayin tedavisine bakin.InseAllah duzelir sizinki.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

renoiboÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/07/2014
İl: Izmir
Mesaj: 2110
renoiboÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2016 10:04
Ben gözden çok nefes hızına dikkat ettim sanki biraz hızlı nefes alma var gibi yeni tank oturması sırasında olası durumlardan olabilir takibe almakta fayda var gözde diğerlerinden dışa çıkıklık varsa tedavisel için araştırma yapmanız iyi olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EkremTzcÇevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2014
İl: Konya
Mesaj: 123
EkremTzcÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2016 00:06
[QUOTE=HobiCi06]Gozdeki siskinlik tehlikeli bir parazittir. Ayni durum benim melek baligimdada olustu su kirliliginden vs. Diye soyleniyor aksine su ile alakasi yok bence benim akvaryumun suyu cok temizdi sizinde oyle gorunuyor.
Baktopur,microfish,tetra ilaclarini sirasiyla kullandim 1 ay boyunca fayda vermedi benim baliga malefes gecen hafta kaybettim hafife almayin tedavisine bakin.InseAllah duzelir sizinki.[/QUOTE]
Bakalım izlemedeyim Abdülkadir bey, artarsa bu durum bi çaresine bakıcam şuan bi ilerleme yok gibi


[QUOTE=renoibo]Ben gözden çok nefes hızına dikkat ettim sanki biraz hızlı nefes alma var gibi yeni tank oturması sırasında olası durumlardan olabilir takibe almakta fayda var gözde diğerlerinden dışa çıkıklık varsa tedavisel için araştırma yapmanız iyi olur.[/QUOTE]
Geldiğinde iç parazitten şüphelendiğim balık buydu. Ama şuan dışkısını gözlemlediğimde jelimsi bi dışkı göremiyorum kuru yeme en güzel adapte olan canlım bu maşaAllah çok iştahlı ne versem yiyor. Nefes alıp vermesi benimde dikkatimi çekti zaman zaman hızlı nefes alıp veriyor takipteyim. Gözle ilgilide ne yapabilirim araştırıyorum ibrahim abi teşekkürler.

[QUOTE=YasinDiscus]Kardeşim balıkların çok güzelmiş maşallah hele en soldaki uzun finleri olan harika.

Videoda tam belli olmuyor sağ gözü daha mı şişkin? Bende benzer sorunu şu an Sera Baktopur kullanarak yavaş yavaş çözüyorum.[/QUOTE]
Teşekkür ederim yasin bey, diğer canlılara göre gözler biraz dışarda gibi her ikiside. Ne yapabilirim araştırıyorum şuan bi ilerleme yok gibi çok şükür. Okuduğum kadarıyla ciddi bi sorunmuş.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TurkayÇevrim Dışı

Kayıt: 07/05/2016
İl: Balikesir
Mesaj: 27
TurkayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2016 03:58
Hayırlı olsun bende bu Balıklardan satın almak istiyorum fakar burda bulamıyorum Bandırma'ya nasıl temin edebilirim birisi yardımcı olabilir mi

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SelcukErenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/02/2016
İl: Aydin
Mesaj: 151
SelcukErenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2016 14:47
Taşınacağım ve yeni evime 3 katlı set oluşturacağım. Ölçüleriniz aklımdakiyle uyumlu. Setinizin genel özelliklerinden, resimlerle bahseder misiniz?

Üst kat dinlenme, orta ana tank yandan sump , alt 2/3 yavru yandan sump + 1/3 karantina diye kurguladım. Dinlenme tankından boru mu indirdiniz?
Veya en üstü yavru boylanma yapıp arıtma sistemiyle mi su versem bilemedim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir