yeni kurulan akvaryumda bulanık su


AGARTALIÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/06/2013
İl: Adana
Mesaj: 837
AGARTALIÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2013 10:01
[QUOTE=proxy][QUOTE=AGARTALI]

Bakın filtremeniz yeterliyse ve doğru malzemelerle doğru kullanılıyorsa, akvaryum içerisindeki malzemeler suyu bulandıracak salınımlar yapmıyorsa herhangi bir akvaryumun  öyle 3-5 ay bulanık kalacağına inanmıyorum. Hatta malzemeleriniz tolere edilebilir oranda salınım yapıyorsa o durumda bile bu kadar süre bulanık kalmaz. Kumu hiç yıkamasanız bile doğru filtrelemeyle 3-5 ay bulanık kalmaz. Kendi akvaryumumda iç ve dış filtre kullanıyorum. Denemesi kolay. İçinden balıkları çıkaralım bir blender ile tüm akvaryumu karıştıralım üzerine 3-5 avuç bataklık çamuru atalım akvarumada bakteri oluşmaması için sürekli anti bakteriyel kullanalım akvaryumun 5 ay bulanık kalacağına inanmıyorum(beki dış filtreyi iki kez temizlemek gerekir). Belli ki başlık altındaki akvaryumda filtreleme ya yetersiz ya yanlış malzemeler ya yanlış kullanım ya da tolere edilemez oranda malzeme salınımı. Doğru kullanım şartlarında önce suyu koyup sonra kumu boca etse bile üzerine 3-5 ay bulanık kalmaz. Yok yani kum havalandı da su durulmaz 5 ay diye.

 
konu başından beri bir iki arkadaşın dışında kimse bakteriden bahsetmemiş. Bahsetmiş - bahsedecek olanların fikir ve görüşlerine hikaye demek bence hoş değil. Yanlışsa fikirlerin neden yanlış olduğunu anlatmak gerekir. Ve konu sahibi bulanıklığı gidermek adına neredeyse hiç birşey yapmamış.  Önerilecek şeyler varken su duldururken kumunuz havalanmış suyunuz 3-5 ay bulanık kalabilir nasıl bir hikayedir mi demeli. Lütfen insanların tecrübelerini aktarmasının erdemli bir hareket olması kadar nasıl aktardığıda bununla doğru orantılıdır. Sağlıcakla.
[/QUOTE]

Doğan bey,

aslında en kolay olanı yapmışsınız bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuşsunuz.konunun başında kumu ve taşları nasıl yıkadığımı belittim akvaryuma kumu ekledikten sonra içine geniş ve büyük bir yoğurt kovası koyarak suyu direk kuma değil yoğurt kovasının içine aktararak su dolumunu yaptım. 

"Ve konu sahibi bulanıklığı gidermek adına neredeyse hiç birşey yapmamış" demişsiniz buna da çok güldüm ilk yazılan yorumla sizin yorumunuz arasında elli tane faktör yazılmış zaten her birini deneseydim akvaryumum şu anda tarumar olmuştu. tüm yazılan yorumlardan tecrübe edinerek haftasonu uygulama yapıcam. filtrenin elyaflarını daha kalın kaliteli elyaflarla değiştiricem birazda su tazelemesi yapıcam, neticeyi paylaşırım.

[/QUOTE]
 
Ben neredeyse hiç bir şey yapmamış derken ; kumu yıkadığınızı elbette okudum, dış filtreniz olduğunu vs. Siz suyunuz bulanmadan önce gerekli önlemleri almışsınız. Hatta kumunuzu benim yıkamadığım kadar yıkamışsınız. Benim söylemeye çalıştığım şey bunları yapmanıza rağmen suyun bulanmış olması ve bunun sonucu olarak uygulama yapmamış olmanız. Ayrıca insanların önce fikirleri olur sonra bilgileri. Yanıldıkça öğreneceğiz. Çok gülünecek bir durum yok yazdıklarımda. Dediğim şeyde yanlış birşeyler yok. Suyunuz bulandıktan sonra o şekilde kullanmaya devam etmediniz mi? Ve siz de haklısınız her söyleneni yapsanız akvaryumunuz tarumar olur. Ama filtrenizi kontrol etmek - salınım yapabilecek malzemeleri akvaryumdan çıkarmak - günlük belirli oranlarda su değişimleri yapmak akvaryumunuzu tarumar etmeden yapabileceğiniz bir kaç temel şeydir. Sağlıcakla.
AGARTALI2013-08-16 10:58:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

proxyÇevrim Dışı

Kayıt: 18/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 77
proxyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2013 14:18
tekrar merhaba,

Tankımda gözle görülür bir düzelme oldu, tam dolumun yapıldığı 2.hafta sonunda %90 oranında bir netlik yakaladım. Salınımından şüphelenmediğim için herhangi bir objeyi tanktan çıkartmadım. 15.gün sadece %10 luk bir dip çekimi yaptım,tekrar aynı oranda yarı dinlendirilmiş su ekledi (10 litreyi kova içinde hava motoruyla 1 saat havalandırıp klorunu attım, 10 litre de direk musluk suyu ekledim)

balıklarımın sayısı 43 çıkarttım. 21 iceman- 11 demasoni- 11 s.p.

balıkları formilanlarındaki habicilerden aldığım için herhangi bir kayıp yaşamadım çok şükür.

Tüm yorum yazan arkadaşlara teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BluelifeÇevrim Dışı

Kayıt: 26/07/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 305
BluelifeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2013 09:31
Baya saydamlaşmış . Bence şu büyük kayadan bir kaç tane daha koymalısın böyle çok sade görünüyor. Aralara inceden anubias eklersen çok şık olacaktır.  Beyaz kum üstündeki beyaz taşlar biraz anlamsız olmuş . Onları çıkarabilirsin.  Tabi bunlar benim önerim . Keyif senin keyfin :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

proxyÇevrim Dışı

Kayıt: 18/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 77
proxyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2013 08:51
[QUOTE=Bluelife]Baya saydamlaşmış . Bence şu büyük kayadan bir kaç tane daha koymalısın böyle çok sade görünüyor. Aralara inceden anubias eklersen çok şık olacaktır.  Beyaz kum üstündeki beyaz taşlar biraz anlamsız olmuş . Onları çıkarabilirsin.  Tabi bunlar benim önerim . Keyif senin keyfin :)[/QUOTE]

ilerde beyaz taşları kaldırıp sarı daha büyük taşlar eklemeyi düşünüyorum fakat bulabildiğim taşlar bunlar oldu. teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir