Yeni Kurulan Akvaryum İçin Bazı Sorular


utku79Çevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2019
Mesaj: 6
utku79Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2019 11:25
Arkadaşlar Merhaba;
Kızımın ısrarı üzerine yaklaşık 3 hafta once 35x30x35 ölçülerde akvaryum, ic filtre, cakil taslari, 5 adet japon baligi 1 adet cuce vatozu satan arkadaşın yönlendirmeleri ile aldım. Araştırma yapmadan girişimim sebebi ile hata yaptığımı çok geçmeden anladım. Kurulum sonrası bakımlarını araştırırken aslında baliklarin ne kadar hassas dengeler ile hayatlarını sürdürdüklerini öğrendim. Neticede çok geçmeden forumdan ögrendigim kadarı ile dış filtre (sun sun hw603b) aldım. Bu sırada 10 gun önce beyaz benek hastası oldular. Yine sizlerin tavsiyelerini takip ederek hafta başında tamamı ile kurtuldular. Hasta olmaları sonrası büyük akvaryuma geçmeye karar verdik. 100x40x50 ölçülerde akvaryum ile modelini tam bilemiyorum ama haqoos 1000lt/saat çeviren bir dış filtre daha alarak sıfırdan akvaryum kurulumu proseslerini uyguluyorum. Aslında foruma soruları sormak ve teşekkür etmek için girdim.
Parca parca bu soruların cevapları forumda var ancak hatayı min. indirmek için cevaplarinizi rica ederim.

1) Küçük akvaryumda kullandigim dış filtreyi de büyük akvaryuma takmak istiyorum. 2 dış filtre kullanımında giriş çıkış boruları aynı yerlerde mi olacak yoksa bir giriş çıkış örneğin sola bir diğeri sağa gibi mi konulacak?

2) Sun sun modeli olan dış filtre içine herhangi bir biyolojik filtrasyon malzemesi koymalı mi yoksa sadece mevcut süngerlerini temizledikten sonra mi yeni akvaryuma almalıyım?

3) Bir önceki akvaryumda tetra 100 watt ısıtıcı almıştım. (Evde akvaryum salonda sürüyor ve Ankara şartlarında oda sıcaklığı gece 10 gündüz 20 gibi düşünebilirsiniz.)Yeni akvaryuma bir ısıtıcı daha eklemeli miyim?

Çok uzun oldu kusura bakmayın tekrar teşekkürler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

casprÇevrim Dışı

Kayıt: 12/12/2017
İl: Konya
Mesaj: 471
casprÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2019 11:42
Öncelikle hayırlı olsun, doğru karar vermişsiniz.
Akvaryumunuz net olarak 200lt, muhtemelen 170lt kadar su kullanırsınız.
1. Tek filtre kullanmanız yeterli olacaktır, 2.ci filtre ekstra elektrik ve görüntü kirliliği yaratır. Ama vermeyin kimseyede, yedekte dursun.
Filtrenizin debisi yüksekmiş, filtreye giriş ve çıkışlar ayrı kenarlarda olmalı. Aslında akıntı yaratmaya çalışıyoruz. (Çok aşırıya kaçmadan)
2. Koyabilirsiniz, koymayabilirsinizde, içinde boş yer varmı bilmiyorum.
3. Isıtıcı 150w olmalı, Japonlar için sıcak ihtiyacı az, ama sıcaklığın sabit kalması için gerekli. Diğer tür balıkları besleseydiniz muhtemelen ısıtıcı yetmeyebilirdi.
Bence bozuluncaya kadar onunla devam edin, yeni alacağınız 150w olsun.

Haftalık 3/1 dinlenmiş su değişimini aksatmayın, Su sıcaklığı akvaryum sıcaklığına yakın olsun.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
[EDIT]caspr,2019-02-15 11:42:52[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir