Yeni Japon Stresi


idagduranÇevrim Dışı

Kayıt: 04/01/2021
Mesaj: 18
idagduranÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2021 23:50
Merhabalar. Japon balığımı birkaç gün önce yeni kurduğum akvaryuma aldım ve azot döngüsünden daha sonra haberim oldu. Şu ansa uc gunde bir yuzde otuz kadar dip çekimi yapıyorum. Balığım geçici olarak 20 litrelik bir akvaryumda ama en yakın zamanda 50-70 litre aralığında bir akvaryum alıp yanına bir arkadaş alacağım. Sorum şu, balığın yüzgeç solungaclarinda bir sorun gözükmüyor. Balığım hızlıca yem de yiyor. Ancak akvaryumda cam sörfü yapmanın yanı sıra dibe inip yaklaşık 90 dereceyle sanki zemine girmeue çalışıyor. Bu da cam sörfü gibi bir olau mı? Hava kesesinin şişip de durduğu yerde dibe eğilme olayı değil, yillar önce oyle bir vakayla karsilastigim için farkını biliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

H.e.kÇevrim Dışı

Kayıt: 17/08/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 383
H.e.kÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2021 10:16
[QUOTE=idagduran]Merhabalar. Japon balığımı birkaç gün önce yeni kurduğum akvaryuma aldım ve azot döngüsünden daha sonra haberim oldu. Şu ansa uc gunde bir yuzde otuz kadar dip çekimi yapıyorum. Balığım geçici olarak 20 litrelik bir akvaryumda ama en yakın zamanda 50-70 litre aralığında bir akvaryum alıp yanına bir arkadaş alacağım. Sorum şu, balığın yüzgeç solungaclarinda bir sorun gözükmüyor. Balığım hızlıca yem de yiyor. Ancak akvaryumda cam sörfü yapmanın yanı sıra dibe inip yaklaşık 90 dereceyle sanki zemine girmeue çalışıyor. Bu da cam sörfü gibi bir olau mı? Hava kesesinin şişip de durduğu yerde dibe eğilme olayı değil, yillar önce oyle bir vakayla karsilastigim için farkını biliyorum. Şimdiden teşekkürler.[/QUOTE]
Cam sörfü ne?
Japonlar doğaları gereği kum karıştırmayı severler. Kumu karıştırıp dipte yem ararlar eğer dediğiniz şeyi doğru anladıysam olay budur. Bence her ihtimale karşılık balığın o an çekilmiş bir video veya fotosunu yüklerseniz daha iyi olur.

Teşekkür Edenler: [T]228883,idagduran[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir