Yeni Eş Tutmuş Melekler Ve Yaşadıklarım


emreparkÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2016
İl: Izmir
Mesaj: 377
emreparkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2016 01:55
Merhabalar,

8 adet melek balığımdan 2 tanesi eş tuttuve ana tankta show akvaryumunda yumurtladı, dişi erkek yumurtaları diğer balıklardan ayırdım akvaryumu ikiye bölerek fakat bir işe yaramadı, anne baba strese girdi yumurtaları anında yediler. Huzurlu bir çiftti. Şimdi bu çifti başka bir akvaryuma aldım, üretim filtresi ısıtıcı vs her imkanı sağladım, tabanda sadece mermer gibi granit gibi bir taş , bir de tavsiye üstüne ayna kestirdim, dikdörtgen ayna parçasını çapraz bir şekilde koydum, metilen mavisi nitrivec vitamin vs sağladım suya.. 1 haftadır yeni çift akvaryumda huzurluydu, dünden beri deli dehşet kavgaya tutuşuyorlar durmadan... kuyrukları yoluk yoluk olmaya başlayacak, durmadan bir kavga halindeler. ama çok iyi yem de yiyorlar. sizce akıbeti ne olacak bu çiftin? acaba yumurtlama mı yaklaşıyor? Yardım ederseniz fikir verirseniz cok sevinirim, saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erdemoguzÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]12655,2[/B]
Kayıt: 07/11/2015
İl: Düzce
Mesaj: 2295
erdemoguzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2016 09:26
Merhaba, mermeri tabana değil de hafif yatık şekilde koymanız gerekiyor bildiğim kadarı ile. Bir de ayna koymanızın bir artısı var mı ? Ayna çiftin kendisine bir rakip olduğu hissine yol açarak daha çok strese sokmaz mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emreparkÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2016
İl: Izmir
Mesaj: 377
emreparkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2016 10:33
Tekrar merhaba, ben de aynı şeyi düşünmüyor değilim ayna ile ilgili olarak.. oturduğum yerdeki petshop ayna önerdi bana ama sanırım çıkartacağım aynayı. belki de ateşlendiren ayna oluyor bilemiyorum. mermeri de dik koydum şuan ama aynayı çıkarıp mermeri 45 derece eğimli koyacağım bugün bakalım neler olacak

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mareqÇevrim Dışı

Kayıt: 17/08/2015
İl: Gaziantep
Mesaj: 370
mareqÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2016 18:32
[QUOTE=emrepark]Merhabalar,

1 haftadır yeni çift akvaryumda huzurluydu, dünden beri deli dehşet kavgaya tutuşuyorlar durmadan... kuyrukları yoluk yoluk olmaya başlayacak, durmadan bir kavga halindeler. ama çok iyi yem de yiyorlar. sizce akıbeti ne olacak bu çiftin? acaba yumurtlama mı yaklaşıyor? Yardım ederseniz fikir verirseniz cok sevinirim, saygılar[/QUOTE]

Eş tutmuş melekler içinde bu gibi kavgalarda dişinin hırçın davranışlarına karşı daha az yaralanmalarla sonuçlanan kurlar için erkek olanın biraz daha büyük olması gerekir. Dişi çoğunlukla erkeğin kuyruğuna saldırır. Sebebi yumurtlama dönemi yaklaşırken yumurtaları dizecekleri yeri çoğunlukla erkeğin temizlemesi gerekiyor.
Erkek ise dişinin gövdesinin tam ortasıyla kuyruğun başlangıcı arasında bir yere dişiye göre çok daha hafif vuruşlar yapar. Sebebi dişiyi yumurtlaması için zorlamaktır.
Boyları aynı veya dişi daha büyükse kavgalar erkek için daha ağır geçer. Bu durumu dişinin erkeği dayanıklılık testi olarak yazan makaleler var. Ama asıl durum erkeğin yumurta dizecekleri yeri temizlemesiyle alakalıdır. 10 da 8 ini veya tamamını erkek temizler. Dişi yaparsa da çoğunlukla dikkatli bir şekilde erkeği seyreder.
Kuyruklarının yarısı yarısı gitse de endişelenmeyin. Tekrar yerine gelir. Özellikle meleklerde 2 hafta içinde tekrar yerine geliyor. Daha fazla olmaz çünkü birbirlerine daha fazla zarar vermezler daha fazla olması nadirdir. Fazlası olursa kuyrukta kanama olur. O zaman durum gerçekten kötü.

Aynayı kesinlikle kaldırın. Akvaryum etrafında yem vermek haricinde yaklaşırken yavaş hareket edin. Meleklerin yumurtlaması için stresi azaltmak konusunda akvaryum etrafında pek dolaşılmaması gereği ani hareketlerden rahatsız olmalarıdır. Mermeri akvaryum içine yumurtlamadan 3 veya 4 gün önce karanlıkta yaparsanız ürkmezler. Sonuçta yabancı bir cisim. Melekler yaşadıkları ortamda çok dikkatlidirler. Akvaryum dışına size karşı da çok dikkatlidirler.
Sabah gün ağarırken alışırlar ve mermeri temizlemekte pek yorulmamış olurlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir