Yeni bitkili akvaryum


rsnzdmrÇevrim Dışı

Kayıt: 27/01/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 32
rsnzdmrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2010 21:01
Sevgili arkadaşlar,
6 senedir malawi gölü cikletleri ve ardından Frontoza beslediğim akvaryumumu tamamen bitki ve canlı doğuran yapmak için bozdum.


Akvaryum ölçülerim : 150x50x60h (450 lt.)
Aydınlatma  : Hopar T5 6x80W armatür (2 adet mavi, 4 adet beyaz). Herbiri Hopar marka                                         10.000K ancak başka bilgi yok
Filtre : Atman AT 3338 dış filtre (700 lt/saat)
Isıtıcı : Jager TSRH 300W
CO2 : Dış filtreye entegre tüplü sistem (Tüp-Regülatör-Selenoid valf-Check Valfe-    Kabarcık sayacı-Reaktör)
Taban : Elimde eski küçük akvaryumumda çok az kullandığım Sera Flora depot ve                                              aquaclay karışımım var (yaklaşık 25 lt.). Bunun yanında edindiğim bilgilere              göre yaklaşık 50 lt. daha bitki toprağına ihtiyacım olacak. 

Yukarıdaki bilgilere göre birkaç konuda yardımınıza ve görüşlerinize ihtiyacım olacak.

1. Aydınlatma için çok farklı şeyler okudum. 10.000K alg oluşumunu tetikler gibi bir yazı kafamı               karıştırdı. Hopar yeterli bir markamıdır? Bunun yanında 6 adet T5 dağılımı idealde nasıl olmalıdır?       Son olarak henüz kullanmadığım yeni aydınlatma sistemim zaten sıcak olan ev içerisinde                     akvaryum suyunun aşırı ısınmasına neden olabilir mi? Bu durum nasıl engellenebilir?

2. Filtre performansı 450 lt. bitkili akvaryum için yeterli olacakmıdır.

3. Co2 sistemini incelemelerim sonucu en iyi verimin alınabileceği sistem olarak seçtim. Doğrumudur?

4. Taban konusu ise en zorlandığım konuların başında geliyor. En alta bahçe toprağı olarak                   kullanılan torf ile yaklaşık 1 cm. tabaka, üzerine elimde bulunan yaklaşık 25 lt. ile 3 cm. tabaka,         üzerini plastik sineklik ile kapladıktan sonra en üste de yaklaşık 5 cm. henüz karar vermediğim           son tabakayı yapacağım. Biraz misket gübre ile de desteklemeyi planlıyorum. 
    Torf kullanımı uygunmudur? Taban düzeni ve en üst tabaka için önerilerinizi bekliyorum.

Bitki çeşitlerine henüz tam olarak karar vermedim ancak eğer sistemim müsaitse ön planı tamamen çim görünümü veren bitkilerden birisiyle arka planı da Necdet bey in forumda yaptığı çevirilerden çok beğendiğim birkaç akvaryum içerisinden seçeceğim bitkilerle yapmak istiyorum. Tabi ki bu bitkilerin Ankara veya internet üzerinden bulunup bulunamayacağını henüz bilmiyorum.

Değerli yorum ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir