Yeni bir başlangıç


khueljinÇevrim Dışı

Kayıt: 29/05/2013
İl: Samsun
Mesaj: 2
khueljinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2013 04:33
Merhaba,
Yaklaşık 3 ay önce babama hediye olarak 55-60 litre akvaryum almıştım. O günden sonra ilgim arttı ve bugun iş çıkısından beri forumu okuyorum :)

Yakında evleniyorum. Evlilik hazırlığı içerisindeyim. Kendi evime şöyle güzel bir akvaryum almak istiyorum (galiba) :).
Baştan söyliyeylim biraz acemiyim bu konuda. Araştırdım Malawi türü denilen balıklardan almaya karar verdim. Kum vs araştırmalarını yaptım. Herkesin genel tavsiyesi 250 litre civarında başlangıç için yeterli olacağı. Ama aklıma takılan soruları izninizle sormak istiyorum. 
-250 litre veya 300 litre herneyse akvaryum aldığımda malawi için ölcüleri (en-boy-yükseklik) bir standartı varmıdır.
-Bu alacağım akvaryuma kaç tane balık sığar.

Bu gece okuduğum kadarıyla öncelikle akvaryumu aldıktan sonra suyu doldurup yaklaşık 1 hafta calıstırıp bekletilmeli daha sonra satın alacağımız su dengesi sağlayıcıları kullandıktan sonra balıkları atabiliyormuşuz. 
Yine öğrendiğim üzere 1e 5d kuralını bozmamam gerekiyormuş :) 
Benim bakmak istediğim sarı prenses ve iceman denilen balıklar. Bunlar için 1 er koloni halinde toplam 12 balık çok mu olur az mı . Veya akvaryum da sorun olur mu. Ve son olarak herşey tamam olunca bütün balıkları satın alıp aynı anda akvaryuma bırakabilir miyim.

Zamanınızı almamak adına araştırma sonucunda bulamadığım veya gözden kaçırdığım noktaları sormak istedim.
Şimdiden sağolun sağlıcakla kalın

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2013 04:37
30 balıga kadar rahatlıkla alır 350lt akvaryum sarı prenseslerde genelde 1e 3d oranı diyorlar,ama fazla dişi göz çıkarmaz tabiki 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertSoyumertÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2779
MertSoyumertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2013 05:01
Elbette 350 lt akvaryumda 30 adet yetişkin malawi chiclide bakılmamalıdır. Sağlıklı olan fazla yavru alıp eleme yoluyla 1 erkek 5 dişi gibi bir oran yakalamak olur. Vereceğim linkteki balık/litre oranına güvenmenizi tavsiye ediyorum. 
http://www.akvaryum.com/Hesaplayici/balikmiktari.asp  NOT: İleriyi düşünmek için balıklarınızın en büyük boyunu baz alarak hesaplayın.

Akvaryumda ölçü olarak boy ve en, yükseklikten daha önemlidir (malawiler için). Özellikle yunuslar için geniş yüzme alanları önerilir. 120*50*50, 150*50*40 gibi ölçüler gayet güzel olur, 300 litre olur ikisi de. Sarı prenses ve iceman için 100 cm yeterlidir, ancak tabiki 120 veya 150 cm daha iyi olacaktır, ayrıca yavrularınızı boylandırmak için de 60 cmlik (60 litre) bir tank ideal olacaktır. Ana tanka 12 balık yeterli olacaktır, belki sayıyı biraz arttırabilirsiniz. 
Akvaryuma bir anda canlıların tamamını almak kötü sonuçlar doğurabilir. Balıkların dışkısından çıkan amonyağı nitrite, nitriti nitrata çeviren yararlı bakterilerin oluşumu için zaman gereklidir. Kullanacağınız bakteri kültürleri akvaryumu direk bakteriler ile donatmaz, sadece döngünün başlaması için ortam yaratır. Balıklarınızı 2şer 2şer, zamana yayarak eklerseniz risk en aza iner. 
Bu hobide canlılarla uğraştığımız için son derece sabırlı olmalıyız. Bugüne kadar bu hobide başıma ne geldiyse fevri kararlarım yüzünden geldi. Yaptığımız şeyleri düşünüp bilinçli bir şekilde yaparsak hem biz mutlu oluruz hem de balıklarımız mutlu olur. Bu sebeplerden ötürü tankınızı kurmak biraz uzun sürebilir, ancak beklediğinize değecektir.
Saussure2013-05-29 05:03:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir