Yeni Başlayan Birinden Sorular


PayasoÇevrim Dışı

Kayıt: 25/03/2016
İl: Balikesir
Mesaj: 2
PayasoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2016 23:01
Selamlar balık beslemeye yeni başladım. 100lt bir akvaryumum var, Şu an 13 yavru lepistes ve 2 adet yavru melek mevcut (melek ve lepistesin cok uyumlu olmadığını biliyorum ancak hediye gelmişti, şimdilik yaşıyorlar). Sorularım şunlar ;
- Kısa bir süre önce bir hastalık bulaştı (sanırım beyaz benek) ve 10 tetramda öldü. En kestirmeden ne yapmalıyım acilen?
- Bitkiler için sıvı gübre var ancak balıklara zarar vermeden ne ölçüde ve sıklıkta koymalıyım?
- Tetralarim öldüğü için başka bir canlı doğuran eklemek istiyorum. Bir çok uyumlu tür var ancak sizce en uyumlusu hangisi (plati mi moli mi.. Vs?) ve bu akvaryuma kaç adet koymalıyım?
- Bitkilerim çok çabuk soluyor bazen, kumun altında gübre var ve uyumlu türler ama neye dikkat etmeliyim?

Teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

greatberfuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/09/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 712
greatberfuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2016 05:08
Merhabalar öncelikle hayırlı olsun.
-Beyaz benek için tuz tedavisi ve su ısısını arttırarak çözüm bulabilirsiniz.Ama hastalık ilerlemişse pek birşey yapamayabilirsiniz balığınız için.
-Tür olarak melek balığını çıkartıp molly,platy gibi dayanıklı türleri önerebilirim.Lepisteslerden daha dayanıklı diyebilirim.En azından ani su değişimlerini tolere edebiliyorlar.Lepistesler gibi hemen hastalık kapma riski daha azdır.
-Bitki gübresi olarak elinizde hangi gübre çeşiti var ve hangi bitkileri besliyorsunuz? Eğer akvaryumcudan alınan bir gübreyse zaten üzerinde yazar örneğin 25 litreye 5ml gibisinden bir açıklama bulunur.1ml de kaç damlaya eş değer geldiğini yazar ona göre kullanabilirsiniz.
-Bitkilerinizin solmasının bir çok sebebi olabilir.Işıklandırma,taban,gübreleme ve co2.Hangi tür bitkiler olduğunu yazarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz.Saygılar.

Beğenenler: [T]184471,Payaso[/T]
Teşekkür Edenler: [T]184471,Payaso[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PayasoÇevrim Dışı

Kayıt: 25/03/2016
İl: Balikesir
Mesaj: 2
PayasoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2016 09:20
Sağolun teşekkür ederim,
- Beyaz benek 10 tetradan 8 tanesini öldürdü maalesef ama lepistes ve meleklerde bir sorun yok şu an. Isıyı artırdım, tuz ekledim ve Malaşit yeşili damla damlattım. Umarım daha fazla kayıp olmaz.
- Araştırma sonucu molly'de karar kıldım, kaç adet molly almalıyım?
- Sıvı potasyum sülfat gübre var elimde, haftada 40 ml bir oran var sanırım.
- Hygrophila Corymbosa(Limon), Hydrocotyle verticillata, Ammania Gracilis ve Lilaeopsis brasiliensis mevcut şu an. Başlangıç için bu bitkiler nasıl? Özellike Hydrocotyle verticillata'lar öldü tamamen.
En sağlamları Lilaeopsis brasiliensis. En sorunsuz beslenebilecek bitki hangisidir? Neyi tavsiye edersiniz?
- Bir de, bu yeşil damla damlatımında dış filtreyi çalıştırmayın demişlerdi, durdurdum. Ancak ne kadar süreyle çalıştırmamak lazım?
[EDIT]Payaso,2016-03-26 10:06:08[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir