Yeni Başlayan Arkadaşınıza Tavsiye...


mr.meseliÇevrim Dışı

Kayıt: 13/12/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 114
mr.meseliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2017 21:24
Merhaba arkadaşlar
4 5 yıldır chicled ve tropheusla ilgilendim bir dönem uretimhanemde de vardi. Herseyi elden çıkarıp tropikal 440litre bir tank kurdum evimde. Bu tankta daha once amazon anubians ve Tropheus vardi. Baliklari elden cikarinca tropikal turlerden ekledim. Daha cok bitki ekledim. Isiklandirmayi 80w akuastar 80w grolux yaptım. Co2 tüp baglantisi ve ista maxmiz reaktor kurulumu yaptim.
Tankimda daha once gayet saglikli olan amazonlarim yosunlanma yapti. Aydinlatma 8 saat. Daha sonra co2 gunde 2 saate kadar dusurdum. Reeflowers all elements sivi gubreyi kullanmayi durdurdum bol su degisimi yaptim.

Amazonlarim surekli yeni filiz veriyor ama cikan yapraklarda eski yapraklarda surekli yesil yosunlanma yapiyor. Amazonlarin Uc kisimlari ve mangow kokleri siyah yosunlanma da yapiyor. Yosunlanan yapraklari surekli budadim elde dogru dürüst yaprak bile kalmadi. Co2 saniyede 1 damla isiklandirma ile birlikte 8 saatte 2 saatte kukkanmayida denedim. Asiri yemleme vs de yapmiyorum.
Bu gun karartma yaptim artik care bulamiyorum co2 ve isiklandirma kapali akvaryum komple üstü örtülü.

Neden bu sekilde oluyor anlamiyorum. Eskiden gubreleme yokken isin 6500k akilli ampul kullanılırken cok saglikliydi amazonlarim. T5 Florasanlarin tam altinda kalan bitkilerimin amazonlarin tumu bu halde yanlarda az isik alan anubianslar saglikli sadece...
Lütfen yardım.[:geek:][EDIT]mr.meseli,2017-03-03 21:29:32[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mustafa Armağan Çevrim Dışı

Kayıt: 21/07/2013
İl: Kayseri
Mesaj: 499
Mustafa Armağan Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2017 11:15
Bende 2 mt yeni bitkili akvaryum yaptım co2 yok bende co2 kullanmak istiyorum fakat o kadar konu varki co2 hakkında hepsi farklı farklı şeyler.

çok şükür ışık güclü olmasına rağmen yosun sorunu yaşamadım belki de co2 ve gübre kullanmadığımdandır bende bu 2 olayı denicem bakalım öğreten bi hobici olursa [:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir