yeni başladım


megulmezÇevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2014
İl: Ankara
Mesaj: 2
megulmezÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2014 11:01
Arkadaşlar Merhaba. Akvaryumculukta yeniyim. Hobiye önce 1-2 haftalık internetten ve arkadaşlardan edindiğim bilgilerle başladım. Dün arkadaşlarımdan biri çağırdı, traş olurum diye gittim kocaman akvaryumla eve döndüm. Ölçüler 70x30x30. İşi bilen arkadaş eve geldiğimizde kumları yıkadı suyu doldurdu(dinlenmemiş çeşme suyu) ve 9 tane cichlid attı irili ufaklı gri kahverengi sarı. Balıklara para vermedim. Başka bir arkadaş çok balığı olduğunu söyledi ama o da sevmediği görüntüyü bozan balıkları bana göndermiş J Aklımda sadece birkaç tane ufak sarı prenses atmak vardı o kadar. Benim birkaç sorum var.

1) Motor akvaryuma göre biraz büyük. Marka & Model : Sobo WP-2000F İç Filtre (EL-035) 880 Litre/H; Güç: 20 Watt. İçerdeki akım güçlü oluyor bazı balıklar köşeye filtre altına ısıtıcı altına yada testinin içine giriyorlar. Zamanla alışırlar mı ? Küçükle değiştirmek mi lazım yoksa ayarını kıssam yeterli olur mu?

2) Akvaryumu dün kurmama rağmen sabah kapağı açınca su yosun yada bataklık gibi kokuyordu. Gece motoru kapatmıştım aslında çok sessiz çalışıyor fakat su durulsun otursun bulanıklık geçsin diye kapatmıştım. Sabah bulanıklık biraz azalmakla beraber hala vardı. Filtreyi ve ısıtıcıyı 24 saat çalıştırmak zorunda mıyım ?

3) Isıtıcım 28 dereceye ayarlı sabah kalktığımda suyun gerçekten de odanın sıcaklığından fazla olduğunu ılık olduğunu hissettim. Çiklet için sıcaklık 26 mıdır?

 

Şimdilik aklıma gelen sorular bunlar. Öncelikli sıkıntım koku arkadaşlar. 2.günde nasıl koku oluştu anlamadım. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SteniaÇevrim Dışı

Kayıt: 08/02/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 210
SteniaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2014 11:13
26 Derece iyidir. Ve ısıtıcı ile filtre devamlı açık kalmalıdır. Aksi taktirde filtrenin emdiği bütün pislik suya geri salınım olacaktır. 

Eğer ısıtıcı düzgün çalışıyorsa, 26 dereceye sabitlendikten sonra ısı 27 dereceye yükselmez. 26 derecede ısıtıcı kendini kapatır ve ısı düştüğünde tekrar 26 dereceye sabitler.

Bahsettiğiniz motorla ilgili çok bilgi sahibi değilim forumdan bilgisi olan arkadaşlar gerekli bilgiyi paylaşacaklardır. Fakat chiclid sayısına göre akvaryum biraz ufak kalmış. Umarım kısa bir sürede bu sorunu çözebilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

megulmezÇevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2014
İl: Ankara
Mesaj: 2
megulmezÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2014 11:17
Teşekkür ederim. Balık sayısını azaltmayı düşünüyorum. Olmazsa balıkları çıkarıp dinlenmiş suya 2-3 yavru sarı prenses atarım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yigit_darkÇevrim Dışı

Kayıt: 19/08/2013
İl: Izmir
Mesaj: 229
yigit_darkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2014 20:04
Şimdi hevesinizi kırmak istemem fakat akvaryum hacminiz 63 litre gibi bir değer çıkıyor. Bu hacimde Ciklet balıkları için oldukça yetersiz. Balıklarınızın boyları ufak olabilir ama büyüyecekler ve şuan zaten yetmeyen akvaryum onlar için eziyet olacaktır. Ciklet türü besliyorsak en az hacimin 150 litre olması kanaitindeyim. Buda her ciklet türü için değil tabiki.

Balıkları hemen eklemek de önerilmez. Akvaryumda su ve bakteri kültürü dediğimiz bunların oturması önerilir. Bu da en az 1 haftadır. Şuan için filtrenin üstünde hortum ve ucunda vana varsa kısıp biraz sirkülasyonu  azaltabilirsiniz. 

Bana kalırsa balıklarınızı değiştirmeniz yönünde. Canlı doğuran türünü az sayıda rahatlıkla besleyebilirsiniz. Lepistes , moli , Kılıç vs...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir