Yeni Alınan Lepistesler Ve Sorunlar


srnozcnÇevrim Dışı

Kayıt: 06/09/2024
İl: Bursa
Mesaj: 8
srnozcnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 3 Saat 28 Dakika önce
Hastalık Belirtileri: Dipte yatma ve yüzeyde durma
Akvaryum Kapasitesi (litre): 95
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Danio Zebra, Labio, Neon Tetra
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon: 500l/s sumplu şelale filtre

Üstadlar 6 tane danio zebram vardı, Dün akşam 2 tane labio, 8 tane lepistes ve 6 tane neon tetra ekledim. Akşam üstü bir tane lepistesim suyun dibinde hızlı hızlı nefes alarak yatıyordu. Ölüyor sandım almaya çalışırken birden canlandı ve kaçtı diğerleriyle yüzmeye devam etti. Aradan zaman geçti kayaların arasında yatarken gördüm. Bazı lepistesler ise sürekli yüzeyde takılıyorlar ama dikkat ettim sürekli ordalar. Diğer tüm balıklar sakin ve hareketleri gayet canlı ve ortalıkta geziniyorlar.

Yaptığım araştırmalara göre ısı değişimi, oksijen yetersizliği gibi bazı sebepler var ama haftalık %25 su değişimi ve filtre temizliklerimi yapıyorum (akvaryum suyu ile). Bitkilerim var sağlıklı ve büyüyorlar. Dalga motorum var günlük 1-2 saat çalıştırıyorum. Bakteri döngüsü yok desem 1-2 aylık akvaryum ve diğer canlılar gayet sağlıklı ve hareketli sadece lepisteslere mi oksijen yok diyesi geliyor insanın. Akvarum ısısı 26 derecede sabit. Sorun ne anlayamadım cidden bu balıklar neden böyle hareket ediyor acaba?

Son olarak bitkiler için misket gibi maxisol markalı bir gübre eklemiştim toprağın içine 1 tane. Bunun bir etkisi olabilir mi ?

Şimdiden teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir